0
Twitter'da yeni bir güncelleme var. Twitter'ın mobil uygulamasında rastlanan bir yenilik bizim için önemli. Twitter, bazı Tweetlere “Şimdi Satın Al” “Buy Now” butonu ekleyecek. Bu gelişmeyle ilgili çalışmalara başlayan Twitter, yeni bir gelir modeli bulmuş görünüyor. Bu tutarsa Twitter, tarihinde ilk kez kar edebilir.

Kullanıcı deneyimleri

Butonu deneyenlerin paylaşımlaraın göre bazı Tweetlerde buton çalışmıyor ama bazıları çok hızlı bir şekilde ürünün satın alma sayfasına gidiyor ve size satın alma imkanı sunuyor. Twitter şimdilik satılan ürünlerle ilgili fancy.com sitesiyle anlaşma yapmış. İleriki zamanlarda bir sürü site Twitter üzerinden satış yapmaya başlayabilir.

Nasıl çalışıyor?

“Şimdi Satın Al” butonu şu şekilde çalışıyor. Kişiler fancy.com üzerinden yaptığı paylaşımlara otomatik buton ekleniyor. Bu paylaşımı gören kişi isterse tıklayarak ürünün satıldığı sayfaya gidiyor.

Twitter'a yeni gelir modeli

Twitter'ın bu yolla gelirleri inanılmaz artabilir. Sosyal medyada ürün satışının son zamanlarda ilerleme kaydeden bir konu olduğunu biliyoruz. Twitter gibi bir mikro blog sitesi için bu gelir modeli oldukça uygun. Ayrıca sistem geliştirilirse insanların bu gelir modelinden satıcı siteler vasıtasıyla gelir elde etmeleri bile sağlanabilir. Referans olarak ürün linki paylaşıp satış yapmak, dünyada internet üzerinden yapılan geçerli işlerden. Konuya ilgimiz büyük ve konuyu takip ediyoruz.

Twitter “Şimdi Satın Al” Butonu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top