0
Birçok güvenlik yazılımı şirketinin verdiği bilgilere baktığımızda internet güvenliğiniz için hesaplarınızda güçlü şifreler kullanmanız tavsiye ediliyor. Güçlü şifre belirlemek için uzun ve farklı karakterlerden oluşan bir belirleme yapmanız sürekli tavsiye ediliyor. Ama microsoft bunun tam aksi yönde açıklamalarda bulundu.

Microsoft'tan şifre belirleme konusunda yapılan açıklamalarda basit şifrelerin tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Bunun gerekçesi olarakta, uzun ve karışık şifrelerin bir süre sonra insanları, hatırlama konusundan bezdirerek bundan sonraki şifre belirlemelerinde basit şifreler belirledikleri, bununda güvenlik zafiyeti yaratması gösteriliyor.

Microsoft'tan gelen tam tavsiye şu şekilde; banka hesabı, çeşitli ekonomik ve mali işlerinizi yürüttüğünüz hesap şifrelerinizi çok güçlü tutun. Onun dışında bütün şifrelerinizi çok basit tutun. Bu sizi hatırlama konusunda yormayacak ve bıkıp mali işlerinizi yürüttüğünüz hesaplarınızda dahi basit şifreler kullanmak istemenize yol açmayacaktır.

Facebook Şifreleri Hakkında Uyarı

Microsoft'tan ŞifreKonusuna İlginç Açıklama

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top