0
Firefox OS çok uzun zaman önce tanıtıldı. İşletim sistemi bazı ülkelerde çeşitli cihazlarla satışa bile sunuldu. Gelen haberlere göre işlet iyi gidiyor. Firefox OS farklı ülkelerdeki işletim sistemi pazarlarına giriyor. Özellikle ucuz telefonlarda kullanılan bu işletim sistemi yakın zaman içinde dünyaya yayılacak.

Mozilla Firefox OS nasıl hızlı yayılıyor?

Firefox OS'un çok hızlı yayılmasının en önemli nedeni giriş seviyesi akıllı telefonlarla çalışmayı seçmiş olması. Mozilla ilk etapta sadece ucuz akıllı telefonlar ile piyasada oluyor. Bunun en önemli nedeni ucuz akıllı telefonların popüler olması. Bu sayede Firefox OS kendini göstermeyi başarıp, pazar payını arttıracak. Mozilla'nın hedefleri de tutmuş görünüyor. Firefox OS yakın zaman içinde çeşitli ülkelerde de ucuz telefonlarla kullanıcıyla buluşacak.

Firefox Oslu cihazların satılacağı yeni ülkeler

Mozilla'nın mobil işletim sisteminin şimdilik satıldığı ülkeler listesi şu şekilde: Orta ve Güney Amerika'nın büyük bölümü, Avrupa'nın %90'ı... Firefox OS şimdi Hindistan pazarına da giriyor. Ayrıca hali hazırda satılan yerlerde de çeşitli ülkelerin pazarlarında kendine yer bulacak. Orta Amerika ve Avrupa'dan daha çok en önemli pazarı Hindistan olacak. İtalya, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyet, Karadağ ve Makedonya...

Firefox OS cihazların satış fiyatları

Hindistan pazarına açılan Mozilla'nın işletim sisteminin kullanıldığı cihazlar genelde 100$ altında satılıyor. Hindistan için üretilen cihazların 50$'ın altında satılacağı söyleniyor. Ayrıca yine Hindsitan için 25$ gibi sudan ucuz bir fiyattan telefon üretiliyor.

Firefox OS 'un Yeni Pazarları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top