0
Facebook'un çok uzun zaman önce duyurduğu bu özellik bütün kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlıyor. Geçen sene yazdığımız “FacebooK'tan Yeni Reklam Modeli” başlıklı yazımızda bu çalışmanın detaylarını vermiştik. O zamanlar geliştirme ve deneme aşamasında olan uygulama sınırlı sayıda kişi tarafından kullanılıyordu. Şimdi mobil cihazlarından Facebook'a giren kullanıcılar görselde gördüğünüz uyarı ile karşılaştı. Bundan sonra Facebook videolarınızı otomatik oynatmaya başlayacak.

Videolar neden otomatik oynatılıyor?

İki sebebi var. yüklemeyi hızlandırmak ve gelir elde etmek. Facebook özellikle mobil platformda videolardan gelir elde etmeyi düşünüyor. Bunun için videolara eklenen reklamları kullanacak. Videolar otomatik oynatılmaya başladığı zaman reklam gösterilmeye başlanacak.

Yeni özelliğin sonuçları ne olur?

Reklam konusunda herhangi bir açıklama yok ama Facebook hızlandırmak konusunda bu yöntem işe yarayabilir. Ama şunu unutmamak gerekir ki mobil internet kullananlar özellikle ülkemizde neden kotam çabuk doldu, neden internetim birden yavaşladı gibi sonuçlarla karşılaşacaklar.

Diğer detaylar

Bilmeniz gereken en önemli diğer detay, videolar otomatik oynamaya başlayacak ama siz tıklamadan sessiz modda çalışacak. Tıklayınca sesi açılacak. Bu şekilde kimseyi rahatsız etmek istemeyen Facebook, alakasız videoların insanlar tarafından izlenmiş gibi görünmesini hiç rahatsız edici bulmuyor.

Facebook Videolarını otomatik Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılır?

Bunun için https://www.facebook.com/settings?tab=videos linkine gidin ve burada gördüğünüz "Açık" olan kısmı "Kapalı" olarak değiştirin.

Bakalım Facebook'a bu yeni özellikle nasıl gelir elde etmeyi düşünüyor.

Facebook'tan Yeni Reklam Modeli


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top