1

3 kat daha fazla giden bir batarya ister misiniz?

Standford Üniversitesi'nde yapılan araştırma gerçeğe dönerse bugün kullandığımı cep telefonu bataryalarının en az 3 kat daha dayanıklı olduğunu görebileceğiz. Bu durum, bataryayı büyütmeden enerji ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak. 3 kat daha uzun süre kullanılabilecek bataryanın sırrı ise nanoskopik karbon bazlı teknolojiden geliyor.

Küçük boyut yüksek enerji

Günümüzde teknolojik cihazlar küçülüyor ama işlevleri ve özellikleri artıyor. Bu durum küçük bataryaların cihazın enerji ihtiyacını karşılayamamasına neden oluyor. Daha özellikli ve yüksek donanım özelliklerine sahip olan cihazlar için daha çok enerji veren ama daha büyük bataryalar kullanmak gerekiyor. Bunun için batarya büyüyor ve elbette cihazda büyümek zorunda kalıyor. Bu teknoloji bu durumu önlemeye yönelik olarak gelişiyor.

Uzun süre kullanılabilen pil

Bu araştırmadan sonra pillerin uzun süre kullanılabilmesi için cihazların özelliklerinin düşük olmasına gerek yok. Teknolojinin mantığı enerji üterim aşamalarının mantığını değiştirmek, enerjinin açığa çıkmasına neden olan olayları etken maddelerle güçlendirerek ortaya çıkan enerjinin güçlenmesini sağlamaktan geçiyor. Telefon üreticileri teknolojiyi yakından takip ediyor. Sizde bizimle takip edin.

Android pil sorunu nasıl çözülür?

Daha Dayanıklı Piller Geliyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Enerji insanlık için su ve hava gibi oldu neredeyse. Enerjiniz hiç kesilmesin . Güçbir Jeneratör ile kesintisiz enerji . Jeneratör alacaksanız Güçbir Jeneratör, Jenaratör konusunda tahviye ediyoruz.

    YanıtlaSil

 
tic
Top