0
Bilgisayarınız geç mi kapanıyor? O halde çözümü çok basit. Çok basit bir kayıt defteri ayarı ile bilgisayarınızın kapanışını hızlandırabilirsiniz. İlk önce bilgisayarların neden geç kapanabileceğini anlatalım. Bu sayede yaptığınız işlemi daha iyi anlayacaksınız.

Bilgisayar neden geç kapanır?

Eğer bilgisayarda donanımsal ya da belli yazılımsal bir sorun yoksa bilgisayarın çok bekletmeden kapanması gerekiyor. Ama kapanırken çok mu bekletiyor? O halde sorun kayıt defteri ayarlarında. Bilgisayar kapanırken bazı uygulamaları tamamen kapatıp sonra apanması gerekir. Hatta bazen kapanırken size bir uygulama gösterip, “hala çalışıyor kapanmaya zorlansın mı?” şeklinde bir soru sorar. İşte bu durum bütün çalışan uygulamalar için geçerlidir. Hepsi için sormaz kendisi kapatır.

Bu arka plan uygulamalarını kapatma işlemi biraz uzadığı zaman bilgisayarın kapanması da uzayacaktır. Bunu çözmek için basit bir kayıt defteri ayarı yapmak yeterlidir. Şu yolu takip edin.
  1. Başlat – Çalıştır
  2. Regedit Yaz – Enter'a Bas
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE – System – CurrentControlSet – Control
  4. WaitToKillServiceTimeout bul ve çift tıkla
  5. Karşınıza çıkan değeri düşürün.
Farklı işletim sistemi için farklı değerler çıkar karşınıza. Örneğin bahsettiğim yerdeki değer Windows 8 için 5000 olarak belirlenmiş. Windows 7 için 20000 olarak belirlenmiştir. Bunlar değişebilir. Örneğin siz 5000 değerini yarıya düşürüp 2500 yaptığınız taktirde bilgisayarınız daha da hızlı kapanacaktır.

Bu işlemler düzgün yapıldığı taktirde herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Ama kayıt defteri bilgisayarın önemli bir öğesidir. Bu nedenle bütün yaptığınız işlerde sorumluluk sizindir.

Bilgisayarın Geç kapanma Sorununa Çözüm

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top