0
10LINE.NET olarak en başından beri beklediğimiz hamle geldi. Nokia X serisi için “Microsoft'a rağmen bir iş” olarak değerlendirdiğimiz bu tanıtım yazımıza göz atın. Yakın zaman önce Microsoft'un Nokia X2'yi duyurması da geçmişten kalan bir proje olarak şimdi akıllarda yerini aldı. Nokia X2 daha yeni tanıtılmasına rağmen bütün Nokia Xlerin üretimi durduruldu.

Microsoft'un Nokia X2 tanıtımı herkesi şaşırtmıştı. Elbette Windows Phone varken Microsoft'un Androidli bir cihaz piyasaya sürmesi biraz şaşkınlık yaratıyordu. Bu yazımızda detaylar var. Microsoft'un Android işletim sistemiyle devam etmeyeceğini zaten bütün Nokia X2 şaşkınlığımıza rağmen biliyorduk ve beklenen de oldu.

Açıklamayı ilk olarak Microsoft’un CEO’su Satya Nadella yaptı. Ardından Nokia'nın içindeki hain Nokia’nın eski CEO’su Stephen Elop bilgileri doğruladı. İşin kötü yanı ise Microsoft'un Nokia'yı satın alması sonucu telefon kısmında çalışanların işlerine son verecek olması. Yani Nokia ile gelen bütün çalışanlar işten çıkarılıyor. Bu ilk etapta 12500 kişinin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. Bir telefon devinin dünya üzerinden silinişini izliyorsunuz. Hem de Nokia ismine değer katan herkesle beraber.

Androidli Nokia'nın Üretimi Durduruldu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top