0
Google'ın konferansta tanıttığı 100$lık telefonlar Android One biraz gecikecek. Gecikmenin sebebi olarak Google'ın telefonu Hindistan'dan daha fazla ülkede piyasaya sürme çalışmaları gösteriliyor.

Bildiğiniz gibi Android One, ucuz bir Android cihaz olarak tanıtıldı. Hindistan'da piyasaya sürüleceği söylenen cihazın, aynı anda başka ülkelerde de piyasaya çıkma durumu var. bu ülkelerden biri de Türkiye olabilir. Çünkü ülkemizde de ucuz Android cihazlar ilgi görüyor.

Şunu belirtmek gerekir ki cihaz ne kadar ucuz olursa olsun ülkemizin sınırlarına girdiği anda fiyatı ikiye bile katlanabiliyor. Bu durum vergilerden dolayı gerçekleşiyor ve bizi çok rahatsız ediyor. Ülkede herhangi bir telefon üretilmemesine rağmen ithalatına bu kadar vergi koyulması anlaşılır gibi değil. Bu nedenle 100$ değerindeki Android One cihazları ülkemizde 200$ civarında bulabilirsiniz, hazırlıklı olun.

Geçtiğimiz günlerde yazdığımız bir yazıda Tübitak'ın yerli cihaz üretimine destek olacağını duyurmuştuk. Belki vergisiz ucuz telefonlar bir kaç sene içinde ülkemizde üretilmeye başlanabilir.

Android One Hakkında

Android One Gecikecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top