0
Vodafone'un açıkladığı rapor, şirketin görev yaptığı bir çok ülkede şok etkisi yaptı. Vodafone, bütün kullanıcılarını geniş bant bağlantısı sayesinde kolay bir şekilde canlı olarak dinleyebileceğini, verilerini tüm detaylarına kadar saklayabileceğini ve yerlerini tespit edebileceğini açıkladı. Bazı ülkelerde bazı hükümetlerin bu gibi taleplerinin olduğu ve Vodafone'un o ülkede çalışmak için bu taleplere karşı gelemeyeceği raporda yer alan çarpıcı detaylardan.

Vodafone dünyanın bir çok yerinde çalışıyor. Ülkemizde de gün geçtikçe büyüyen şirket dinleme hukuksuzluğuna bulaşmış olabilir. Yapılan açıklamada bazı ülkelerin kanunlarına göre bu tür bilgileri yayınlamak hukuka aykırı. Bu nedenle şirket detay veremiyor.

Açıklamalardaki en çarpıcı nokta ise bu iş için Vodafone'a gerek yok. Çünkü devlet kurumları Vodafone üzerinden dinleme, izleme, verileri kaydetme işini otomatik olarak yapıyor. Vodafone'a göre olayın hiçbir yerinde şirket yer almıyor. Hükümetler bu işlemleri kendileri yapıyor. Vodafone sadece sistemi karşılıyor.

Vodafone'dan Dinleme İddiaları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top