0
Dev şirketlerin uzun zamandan beri üstünde çalıştıkları en önemli projeleri “Dünyaya İnterneti Yaymak”... Bunun için Facebook liderliğinde Internet.org sitesi kurulurken amaç internete ulaşamayan insanlara interneti götürmektir. Şirketler bunun için özel çabada gösteriyorlar. Google'ın insansız ve güneş enerjisi ile uçan Titanları üreten şirketi satın alması ve geçmişteki balon projesi internetin dünyaya yayılması için önemli bir gelişme.

Bildiğiniz gibi Google, Amerika'da bazı bölgelerde ücretsiz internet dağıtıyordu. Şimdi bu tüm dünyaya yayılacak. Elbette kimse babasının hayrına internet dağıtmıyor. Google gibi şirketler bedava internet vererek insanların kendi sunucuları üzerinden internete girmesini sağlayarak, bu işten büyük reklam ve ticari gelir elde edecekler. Topladıkları stratejik bilgiler de cabası.

Google, tüm dünyaya interneti yaymak için 180 adet uyduyu uzaya fırlatacak ve bu projerin toplam maliyeti 1 milyar doları bulacak. Projenin gerçekleşmesi sonucu 4 milyar 800 milyon, hiç internete erişemeyen insan internete kavuşmuş olacak. Siz bu yazıyı okurken hayatında internet nedir bilmeyen insanlar mevcut. Fakat Google'ı bu tür projelerde yanlız bırakmamak lazım.

Google İnternet Dünyasını Büyütecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top