0
Discovery’nizin RAM’i hep yükseklerde mi seyrediyor? Bir optimize yapıyorsunuz % 65-70’lerden aşağı inmiyor mu? O zaman bu yazıyı okumalısınız. 

Telefonun RAM’ini kullanan ögeler uygulamalardır. Telefonun çalışması için gerekli olan uygulamalar sürekli açık olduğundan bir miktar RAM mutlaka kullanılır. Discovery’de %45 RAM kullanımı normaldir. Bir defa optimize ettiğiniz zaman % 35’lere kadar düştüğü görünür. Ancak 5 saniyeye kadar % 45’e çıkar. Optmize uygulaması telefon için gerekli olan uygulamaları da kapatır. Ancak uygulamalar otomatik olarak tekrar başlar. 

Bazen optimize ettiğiniz zaman % 65-70’lerden aşağı inmez. Bunun nedeni nedir? Telefonunuz uzun süre açık kaldıysa RAM’de bir sürü uygulama birikmiştir. Siz ne kadar kapattım, kapalı derseniz deyin, içeride bir yerlerde uygulamalar ile alakalı bilgiler tutar. Bu nedenle de RAM’iniz % 70’lerde kalır. Düşürmek için neler yapmanız gerekir? Asıl önemli olan konu budur. 

gm discovery

Telefonu yeniden başlatmak gerekir. Bunu yapmak genel anlamda tüm arızalarda işe yarar. Örneğin telefon kasıyor deriz, yeniden başlatırız ve düzelir. Eğer RAM’iniz fazla doluysa ve optimize etmek işe yaramıyorsa telefonunuzu yeniden başlatın. Ayrıca sizlere tavsiyem telefon günde en az 2-3 saat kapalı kalsın. Gece yattığınız zaman kapatabilirsiniz. Bu telefonun RAM’ini ve diğer sistemlerini oldukça rahatlatacaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top