4
Birkaç grupta ve internette GM Discovery aksesuarlarının tehlikeli olduğuna dair yorumlar okudum. Discovery şarj aleti telefonu patlatır, kulaklığı da kulağı sağır eder diyorlar. Bu kadar saçma cümleleri hayatımda bir arada görmemiştim. Şimdi size bu konuda bilgi vereceğim. Lütfen bilgisiz kişilere itibar etmeyiniz. 

İlk olarak neden GM’yi savunuyorum, onu açıklayayım. Aslında buna savunma denmez. Haklıyı haksızdan ayırma denir. Her firmanın yaptığı gibi GM firması da önlemlerini alıyor. Yerli bir firma, adı duyulmamış diye çamur atmak çok kolay. Ama siz parayı gidin ABD markası olan iPhone’a verin, Koreli Samsung’a verin, ya da Japon Sony’e verin. Onlar yıllardır teknoloji sektöründe oldukları için biraz daha tecrübeliler. Ürünlerini istedikleri fiyata satıyorlar. Ancak GM daha yeni bir firma. En azından akıllı cep pazarında yeni. Bu nedenle kendini geliştirmesi için desteğe ihtiyacı var. Bizler GM hatalı, GM sağlam telefon yapmıyor, patlar, çatlar derken firmanın önüne taş koyuyoruz. Neden yerli firma kazanmasın? Eğer ona kazandırırsak belki 5 yıl sonranın iPhone’u ya da Samsung’u olacak. 

gm discovery

Öncelikle telefonların piyasaya sürülmeden bir sürü testten geçtiğini belirtelim. Özellikle bu patlama olayları bugünlerde çok gündemde olduğu için işi sıkı tutuyorlar. Siz telefonu hem şarja takın, hem de telefonda ağır oyunlar oynayın ya da telefonla konuşun sonra çok ısındı patlar deyin. Elbette patlar. Tüm akıllı cihazlar böyle. iPhone kaç defa patladı. Samsung’un patlayan cihaz haberlerini de okuduk. GM de patlayabilir. Siz aşırı yüklenirseniz her cihaz patlar. Ancak şu var ki Samsung’un cihazlarıyla karşılaştırdığımızda en çok Samsung’un cihazları ısınıyor. GM daha az ısınıyor. 

Siz normal şartlarda kullanırsanız GM asla patlamaz. Şarja takın, dolduğunda çıkarın. Dolunca kırk saat şarjda tutmaya gerek yok. hoş tutsanız da bir şey olmaz. Ama şarj dolunca telefonda internete girip oyun oynarsanız, yani bataryayı harcayacak faaliyetlerde bulunursanız tekrar şarj yapmaya başlar. O zaman ısınmaya başlar ve aşırı yüklenmede çeşitli arızalar, yanmalar yapabilir. Patlamaya kadar yolu var. Ama demek istediğim GM’ye özel bir şey değil. GM şarj tamamlandığında pile enerji akışını keser. Şarj cihazından ince bir ses gelir. Bu şarj etmediği anlamına gelir. 

Ayrıca aksesuarlardan kulaklığa gelince şunu söyleyelim. Piyasada bulunan en kaliteli kulaklıklardan biridir. Ses kalitesi çok yüksektir. Kulağı sağır etmez. Ona bakarsak her kulaklığın kulağı sağır etme ihtimali vardır. Hap kulaklıkların bu tür tehlike arz ettiğini biliyoruz. Yani GM’nin kulaklıklarına özel bir şey değil. 

Son söz olarak aksesuarlarında herhangi bir hata olmadığı ve aksesuarların siz aşırı yüklenmedikçe tehlike arz etmediğini belirtelim. Her cihaz kadar GM’nin de tehlikesi vardır, ancak siz dikkatli kullanmalısınız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Çok saçma olmuş bu yazı kim ne diyorsa desin sizin çıkıp açıklama yapmanıza ne gerek var. Bir de samsung'la i phone'la gm yi karşılaştırmışsınız gm bi firmanın ürettiği telefonu alıp türkiye ye getiriyor samsung iphone kendi üretiyor o yüzden aslında para türklere değil yine yabacılara gidiyor. Bilin istedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin burda yorum yapmanıza ne gerek varsa bizde o nedenle bu yazıyı yazdık. Bu arada iPhone'un en büyük fabrikası Çin'dedir. Bu şirketler çeşitli parçaları yabancı şirketlerden alır. Lütfen biraz araştırma yapın. Lütfen... Sonra saçma olan ne karar verin.

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının değerini açıklamaya çalışmadan önce hitabı, konuşmayı ve yazmayı öğrenmelisin. Edep nedir bilmedikten sonra General Mobile Discovery'nin malzeme kalitesini ne yapacaksın. İlk önce insan ol sonra telefon kullan. Ağzından çıkan kelimeler dikkat et. Burası her türlü yaş gurubunun erişebildiği bir blog. Saygıyı elden bırakma.

      Sil

 
tic
Top