0
Northwestern Üniversitesi bilim insanlarının yaptığı araştırma neticesinde ortaya çıkan su kütlesi okyanusların 3 katı büyüklükte yer alıyor. Bu durum “Dünyanın 1/4'ü sularla kaplıdır” gerçeğine yeni bir boyut kazandırıyor. Dünya da sandığınızdan daha çok su var.

Yerin altında başka bir okyanus

Keşfedilen suyun çok olması, yerin altında başka bir okyanus keşfedildi şeklinde telafuzlara neden oluyor. Bilim insanları bu keşfin, okyanusların kaynağının neresi olduğu sorusuna da cevap olabileceğini vurguluyor.

Araştırmanın depremlerle ilgisi var

Araştırmanın temel amacı deprem esnasında sismik dalgaların yer yüzünde nasıl yayıldığı ile ilgili. Bir noktada deprem olduğu zaman sarsıntının etkisi çevreye yayılıyor. Bilim adamları bu yayılmanın nasıl ve ne hızda gerçekleştiğini yerin yapısını baz alarak inceliyor. Bahsi geçen su kütlesinin bulunduğu bölgede yer alan Ringwoodite isimli katmanın, bu sismik dalgalara önemli ölçüde etki yapıyor.

Kanıtlanmadı

Bahsi geçen su kütlesinin henüz bir kanıta dayanmadığını, gözle görülen bir suyun olmadığını da ekleyelim. Bunlar bunlar yerin altını çeşitli cihazlarla inceleyenlerin verileri. Her ne kadar bulunan kütleye su dense de başka bir madde de çıkabilir.

Dünyanın Derinliklerinde Büyük Su Kütlesi Tespit Edildi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top