0
Android uygulama geliştiricilerinin işletim sistemi üzerinde çalışırken ortaya çıkardığı bazı bilgiler, Android'in bir sonraki sürümünde, daha hızlı olacağı yönünde bilgiler veriyor. Google, yayınlanan sürümlerin bazılarında ART isimli bir mod denemiş ve başarılı sonuçlar almış. Bu ART isimli modun yeni sürümlerde varsyaılan olarak geleceği ve bütün cihazlarda yer alacağı söyleniyor.

ART ne işe yarıyor?

ART yani Android Runtime isimli yeni mod uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bunun yanında bazı durumlarda, pil ömrüne olumlu katkılarda bulunuyor. ART'nin şuan Android sisteminde kullanılan “Dalvik”in yerini alacağı söyleniyor. Olumlu özelliklerinin yanında küçük bazı olumsuzlukları da yer alıyor. Bu mod uygulamaların boyutunu büyüterek daha yavaş açılmasına neden oluyor.

Google, Android 4.4 konusunda önemli gelişmelere imza attı. Ram kullanım oranlarını düşürmek suretiyle telefonların daha aktif ve sıkıntısız, stabil çalışmasına vesile oldu. ART ile Androidli cihazların hızına daha da katkı yapacak olan Google, ufak tefek problemleri de halledecektir.

Android Daha da Hızlanacak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top