0
Nokia'dan, tamamen farklı bir iş kolunda çalışma yürütecekleri açıklaması geldi. Şirketin mobil kısmını Microsoft'a sudan ucuza satan Nokia yetkilileri, yaptığı açıklamada farklı bir sektöre adım atacaklarını dile getirdiler. Ayrıca Lumia isminin ve telefon kısmının neden satıldığına da değinildi.

Haritacılıkta para var

Nokia'dan yapılan açıklamaya göre ağ altyapıları ve online haritalama servislerinde kendine yer arayacak. Harita işleriyle ilgilenecek olan şirket, bu sektörün şirkete para kazandıracağını düşünüyor. Bu kararla birlikte Nokia ismini de biz bireysek kullanıcılar artık unutabiliriz çünkü Nokia, bundan sonra bireysel müşterilerle değil büyük şirketlerle ilgilenecek. Eklemek lazım ki Nokia bundan sonra telefon üretmeyecek.

Telefon işi kar ettirmiyor

Nokia'dan açıklanan mali rakamlara baktığınız zaman “Nokia Kar Ediyor” yazımızda da belirttiğimiz gibi Nokia, kar ediyor ama şirket daha fazla kar edebilirdi. Cep telefonu ve tablet kısmının zarar etmesinden dolayı şirketin büyümesi engellenmiş. Şirket bu nedenle telefon kısmının Microsoft'a satıldığını söylüyor ama yine de bu kadar ucuza satılması konusunda kimsenin içini ferahlatacak düzeyde bir açıklama değil bu.

Daha önceki haberlerimizden birinde "Androidli Nokia, Newkia" Nokia'dan ayrılan mazı mühendislerin kendi şirketlerini kurduklarını ve aynı kalitede Androidli telefonlar üreteceklerini söylemiştik. Artık Nokia telefonlarını göremeyeceğimize göre, Newkia modelleri bekleyebiliriz. Zira bundan sonra piyasaya çıkan Lumia modelleri tamamen Microsoft'un elinden çıkacak.

nokia pazar değiştiriyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top