0
Bir çok ülkede Google'ın rekabet koşullarını ihlal ettiği konuşuladursun, Google dünyayı işgal etmeye devam ediyor. Arama motoru hizmetiyle haksız rekabet ettiği iddialarına çeşitli tavizler vererek ortamı sakinleştirne Google, Youtube ile birlikte Twitch'i de kullanarak video sektörünün tek hakimi olma yolunda ilerliyor.

Video sektöründe Google

Video izlemek istediğinizde ilk başvurduğunuz kaynak Youtube'tur. Konusu ne olursa olsun her türlü içeriği bulabileceğiniz bu video sosyal ağı, uzun zamandır canlı yayın hizmeti de vermekte. Çeşitli kanallar, online yayın yapıyor. İsteyen herkes bugün dünyada Stream denilen olayı Youtube üzerinden gerçekleştirebiliyor ama Twitch gibi çok ünlü bir oyun stream ağı varken Youtube bu alanda gelişemeyeceğini anladı. Youtube Twitch satın almasıyla bir taşla iki kuş vuracak. Hem canlı yayın kategorisinde çok önemli bir rakibi saf dışı bırakacak hem de onun imkanlarından faydalanacak.

Youtube Twitch'i alıyor

Twitch'in 1 milyar dolar nakitle alınacağı söyleniyor. İki taraftan da konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemiş ve hatta iki tarafta dedikoduları yalanlamış durumda ama bazı büyük gazetelerin verdiği haberlere baktığınızda satın alma kesinlikle gerçekleşecek.

Twitch nedir, Youtube Twitch'i ne yapacak?

Twitch özellikle bilgisayar oyunu oynayan insanların, oyun oynarken canlı yayın yapmalarına izin veren bir sosyal ağdır. Canlı yayın ve bu yayınların arşivlenip sonradan da video şeklinde izlenebilmesini sağlar. Aylık 45 milyon tekil kullanıcıya ulaşabilen Twitch Youtube'un canlı yayın konusunda gelişmesine önemli katkıda bulunacaktır. Bundan sonra canlı yayınları Youtube'tan izlediğiniz düşünün.

Google, Twitec'i Satın Alıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top