0
Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın ardından Twitter yasağı kaldırılmış, Youtube için de yasağın çok yakında kalkacağı konuşulmuştu. Anayasa Mahkemesi kararına göre Youtube yasağının da kaldırılması gerekiyordu. Öyle de oldu; ama bir kez daha Youtube'a mahkeme kararıyla erişim engellendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve bir çok önemli şahsiyetin Suriye planlarının Youtube'ta yayınlanmasının ardından siteye erişim engellenmişti. Anayasa Mahkemesinden çıkan kararla Youtube yasağı kaldırılırken mahkemenin ilk başta verdiği 15 videonun Youtube tarafından kaldırılması kararının geçerliliği devam etti. Yapılan araştırma neticesinde bahsi geçen videolardan 13 tanesi kaldırılmasına rağmen 2 videonun hala yayında olduğu ortaya çıktı. Suçun hala devam ettiği yönündeki iddialarla başvuru yapan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, Youtube'un kapatılmasını sağladı.

Mahkemeden çıkan kararla suç unsurunun devam ettiği ve Anayasa’nın 22/2. maddesi uyarınca erişimin engellenmesinin yasal olduğu belirtildi. Youtube ilgili son 2 videoyuda kaldırana kadar erişim engeli devam edecek.

youtube yasağı tekrar başladı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top