0

XP'nin ömrü tükendi

Microsoft'un emektar işletim sistemi hala popülerliğini korusada çöp olacak. Bugün XP'ye verilen destek kesiliyor. İsteyen işletim sistemini kullanmaya devam edebilir; ama herhangi bir güncelleştirme ve geliştirme çalışmayı yapılmayacağı gibi güvenlik tehditlerinden de korunmayacaksınız. Bu nedenle XP daha tehlikeli bir işletim sistemi haline gelecek. Özellikle şirketler için bu durumun ciddiyeti büyük.

İngiltere ile anlaşma

Bugün Windows XP'ye verilen destek bitti; fakat dünyada ilginç gelişmeler oluyor. Bir çok şirketin Microsoft'a baskı yaptığını ve desteğini sürdürmesi gerektiğini söylediği bir gerçek. Microsoft'un çalışma yöntemi ise başka. Bakın İngiltere de neler olmuş.

İngilizler için 1 yıl destek

İngiltere Hükümeti'nin Microsoft ile yaptığı anlaşma neticesinde belli şirket ve kişiler için XP desteği 1 sene uzatıldı. Bu anlaşmanın maddi karşılığı ise 5.5 milyon paund. Hiç kimseye aldırmayıp XP'ye verdiği destekten vazgeçme konusunda çok uzun zamandır geri adım atmayan Microsoft, parayı görünce sert düşüncelerinden vazgeçti ve bir istisna yapmaya karar verdi.

Para herşeyin çözümü mü?

İşin maddi boyutu elbette çok büyük. Windows XP, Microsoft'a çok para kazandırmış olabilir; ama her geçen yıl maddi olarak zarar vermeye başladı. XP kullanılmaya devam edildikçe diğer işletim sistemlerinin satışları hep düşük kalacak. Bu nedenle Microsoft işletim sistemlerini mümkün olan en kısa sürede öldürüyor. İnsanları yeni bir işletim sistemi almaya davet ediyor.

xp desteği bitti

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top