0
Twitter'ın yeni tasarım üzerinde çalıştığını ve giderek Facebook'a benzediğini “Twitter Tasarım Değişikliği” yazımızda bahsettik. Zaten yazdığımız bütün yazılarda, Twitter'ın yapısı nedeniyle reklam imkanlarının kısıtlı olduğunu ve tasarımın ve belkide karakter sınırı uygulamasının değişmesi gerektiğini söylüyoruz. Twitter, tasarım değişikliğine giderek reklamlardan elde edeceği gelirleri arttırma çabasına düştü bile.

Twitter'ın görünüşünü değiştirmek

Bir süre önce başka ülkelerde çeşitli hesaplarda yeni tasarıma geçiş işlemleri başlamıştı. Yeni tasarım ülkemize de geldi. Twitter'a giriş yaptığınızda görseldeki gibi bir ekran sizi karşılayacak. Burdan tasarıma göz at deyip, bilgilendirme bölümüne geçiyorsunuz. Twitter size değişikliklerle ilgili bir kaç bilgi verdikten sonra tasarımı onaylamanız gerekiyor.

İsteyen bir süre daha eski tasarımda kalsın

Şimdilik yeni tasarıma geçmek zorunlu bir değişiklik değil. Sevmediyseniz bir süre daha eski tasarımda kalabilirsiniz; ama Twitter gibi kısıtlı paylaşım imkanlarına sahip bir sistemde yeni tasarım gözünüzü gönlünüzü açacak gibi duruyor.

Twitter'daki değişiklikler

Twitter'da değişen en önemli şey hesap profilleri olmuş. Bütün Tweetleri gördüğünüz anasayfa kısmı eski halinde duruyor. Ama birinin profiline girdiğiniz zaman yeni tasarımı görüyorsunuz.

Kapak fotoğrafı ve profil resmi

Kapak fotoğrafı, Twitter'ın eski halinde de vardı; fakat dikkat çekici değildi. Şimdi profilinizin en dikkat çekici yeri Twitter'ın “Başlık” olarak adlandırdığı kapak fotoğrafı. Kendinizi ifade etmeniz için en uygun yer. Bütün ekranı kaplayan bir fotoğraf profilinize çok yakışacak.

twitter yeni tasarım kapak fotoğrafı

Profil resmi ise sol tarafa kaymış, daha da büyümüş. Profil resminin altında kişisel bilgileriniz yer alıyor. Onun altında görsel paylaşımlarınız listeleniyor.

Tweetleriniz

Yaşanan en köklü değişiklik Tweetlerin gösterildiği kısımda gerçekleşmiş. Artık Tweetleriniz keskin bir şekilde birbirinden ayrılıyor ve dikkat çekiyor. Ayrıca yazı boyutu fa farkedilir şekilde büyümüş. Bununla birlikte yeni tasarımın görselleri ön plana çıkaran bir duruşu var. Yeni Tweet kısmının en önemli özelliği ise “Tweet'i Başa Tuttur” özelliği. Uzun zamandır Facebook sayfa ve guruplarında kullanılan bu özellik şimdi Twitter'da. Dikkat çekmek istediğiniz Tweetleriniz hemen gözden kaybolmasın istiyorsanız yeni tasarım tam size göre.

twitter yeni tasarım, sabitlenmiş tweet ve görsel görünümü

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top