0
Ülkemizde de gelmiş geçmiş en iyi telefon markalarından biri olmayı başarıp isim yapmış Nokia, açıkladığı son mali rakamlara göre kar ediyor. Geçtiğimiz sene aynı dönemle karşılaştırılan rakamlara baktığımızda Nokia'nın karı %9,3 oranında arttı.

Nokia geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte 254 Milyon Euro gelir elde ederken bu sene aynı dönemde bu gelir, 304 milyon Euro'ya çıktı. Çok tehlikeli ve ilerisinin görülmediği bu zorlu pazarda kar etmeyi başaran şirket, rakiplerine parmak ısırttırdı.

Nokia'nın Microsoft'a satılması, piyasaları kötü etkilemesine rağmen Nokia'nın bu başarısı, ürünlerinin güven vermesinden kaynaklanıyor. Uzun bir zaman akıllı telefon pazarının dışında kalmasına rağmen, akıllı telefon pazarına girer girmez başarılı olacağını kanıtlayan ve başarılı olan Nokia, Microsoft'un mobil işletim sistemi olan Windows Phone'u ayakta tutan şirket.

Çeşitli entrikalarla Nokia'ya sahip olan Microsoft ise, Windows Phone'u diğer üreticilerinde kullanması için can çekişiyor. Etrafa para saçma politikasıyla şimilik başarılı olan Microsoft'un Lumia markasını da Nokia'sız yerin dibine sokacağından eminim.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top