0
Facebook şifresini unuttunuz, nasıl geri alınırsınız bu konudan bahsedeceğiz. Ayrıca bu bahsedeceğimiz yöntem çalınan Facebook hesabınız geri almak için de kullanılır. Bu nedenle Facebook hesabı çalınanlarda konuya dahil olabilir.

Facebook şifresini geri alma 1. yöntem

Facebook şifrenizi hatırlayamıyorsunuz. Şifre hatalı uyarısı alıyorsunuz. Karşınıza alttaki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda “Yeni Bir Şifre İste” linkine tıklıyoruz. Ardından karşımıza 3 farklı yöntem çıkıyor. Hangisi işimize gelirse onu kullanalım. Ya da hangi yöntemle şifrenize erişebilecekseniz onu kullanın. Yöntemlerden bahsedelim;

facebook şifresini unuttum nasıl geri alabilirim

Mail ile Facebook şifresini geri almak

Sisteme kayıtlı iki mail adresinizin olması önemli. Birine erişimi kaybederseniz diğerini kullanarak şifrenizi yenileyebilirsiniz. “Ayarlar” kısmından bir mail adresi daha ekleyin. Bu kısımla şifrenizi yenilemeye, geri almaya çalıştığınızda ne kadar mail adresiniz ekliyse gerekli kodu hepsine gönderiyor. Bir tane mail adresinize erişemesiniz bile diğerlerinden şifrenizi / Facebook hesabınızı kurtarabilirsiniz.

facebook şifresini unuttum nasıl geri alabilirim

Kısa mesajla Facebook şifresini geri almak

Seçebileceğiniz bir diğer yöntem cep telefonunuza gönderilecek bir kısa mesajdır. En garanti yöntemlerden biridir; ama bir çok kişi cep telefonunu Facebook'a vermeyi sakıncalı buluyor. Haksızda sayılmazlar; ama Facebook'u sağlıklı şekilde kullanmak için cep telefonu numaranızı vermeniz gerekiyor. Facebook biraz bunu sorunlu hale getirmiş, insanları çok zorlamış gibi duruyor. Buradan devam ettiğinizde Facebook, kayıtlı bütün telefon numaralarına ilgili kodu gönderiyor. Kodu görselde işaretlediğimiz yere girdiğinizde şifrenizi yenileyebiliyorsunuz.

facebook şifresini unuttum nasıl geri alabilirim

Hesap tanımlama

Facebook'un bir diğer şifre yenileme yöntemi ise akıllı telefonunuza yüklü olan Facebook uygulaması ve diğer yöntemlerle. Bunun için Facebook'a hesabınızı tanımlatmalısınız. Tanımlatma için “Hesap İsmi” kısmını kullanabilirsiniz. Yani Facebook profil linkindeki fb.com/hesapismi linkindeki gibi.

Hiç birine erişimim yok 2. yöntem

Ne cep telefonuna erişebiliyorsunuz ne de mail adreslerinize. Ya da Facebook hesabınız çalındı ve bilgileriniz değiştirildi. Mail adresleriniz ele geçirildi. Hiç birini kullanamıyorsunuz. O halde “Bunlara artık erişimin yok mu?” linkini kullanın. “Sana Nasıl Ulaşabiliriz?” kısmına yeni bilgileriniz girin. Bir telefon numarası veya e-posta adresi ile Facebook'un size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Hesabınızı kurtarması için sizden bir kaç bilgi isteyecekler. Doğru cevapları verdiğiniz zaman hesabınız şuan kimin elinde olursa olsun, size iade edilecek.

facebook şifresini unuttum nasıl geri alabilirim

Facebook ile ilgili başka sıkıntıları olan, çözüm yolu arayan bizimle iletişime geçebilir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top