0
Bohemia İnteractive'den yapılan açıklamada DayZ'nin konsol için hazır olmadığı açıklandı. Açıklama oyuncuların konsol için çıkıp çıkmayacağı konusundaki ısrarlı sorularını yanıtlamak için yapıldı. DayZ'nin daha alfa sürümde olduğunu belirten geliştiriciler, şuan için konsol sürümünü gelitirme çalışmalarına başlamak mantıksız şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklamadan bir çok kişi DayZ'nin konsol sürümünün de düşünüldüğü yönünde bir fikir çıkarttığını söylemek mümkün.

H1Z1 rekabeti, gelişim sürecini etkiler

SOE'nin yakın geçmişte tanıttığı ve neredeys çıkışa hazır olan hatta alfa veya beta sürümü bile olmayacağı konuşulan oyun hayatta kalma oyun sektöründe dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Dayz geliştiricilerinden konsol ile ilgili gelen açıklamayı buna bağlamak mümkün; çünkü Sony'den gelen açıklamaya göre H1z1 kesinlikle PS4 için çıkacak. Bu açıklama hayatta kalma oyunlarına yeni bir bakış açısı kazandırıyor ve elbette Bohemia'nın buna bir önlem alması gerekiyor. H1Z1 hakkında herşey...

DayZ'nin büyük başarısı

Rakipleri bir bir çoğalsada şu an piyasadaki hayatta kalma oyunlarının en popüleri DayZ. Erken erişimle Steam üzerinden, daha alfa sürümde olmasına rağmen satışa sunulan ve ciddi manada satış rakamlarına ulaşan oyun sektörün önemli isimlerinden olmayı başardı.

DayZ sıkıntıları

Yakaladığı satış rakamlarına rağmen oyunun çok yavaş gelişim göstermesi insanları alternatif aramaya itti diyebiliriz. H1Z1'a duyulan ilginin en büyük nedeni de bu. DayZ'deki buglardan bıkan insanlar Rust gibi farklı oyunlara yönelmeye başladılar bile. Rust'ın satış rakamları da hiç kötü değil. Satış rakamlarına rağmen Dayz'nin neden bu kadar yavaş geliştiğini ve hala neden alfa sürümde olduğunu merak eden çok insan var. Bir çok kişinin yaşanan hatalardan ve oyun içi buglardan bıktığını da eklemek lazım. Bohemia sıkı çalışsa iyi olur.

dayz konsollar için gelecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top