0
Android cihazlardan Youtube'a erişmek için bir kaç yol var. Bahsettiğimiz yollar: Orbot Android uygulaması ve diğer VPNler. Bir diğer yol ise DNS değiştirmek. Google DNS'nin ülkemizde sıkıntı çektiğini biliyoruz. Bizde bir diğer önemli DNS sunucusu olan Yandex DNS'yi anlatacağız.

Youtube'un karışık durumu

Youtube yasağı Anayasa mahkemesi kararına rağmen hala sürüyor. Twitter'ın ofis açmasıyla ilgili ilginç olaylar yaşanıyor. Ülkemizde bir baskı söz konusu. Daha önce Youtube'tan yasaklanmanın nedenlerinin Google tarafından Youtube'tan kaldırıldığı açıklandı; Anayasa Mahkemesi'nden Youtube'un açılması gerektiği yönünde önemli bir karar çıktı; ama hala Youtube'a girmekte sorun yaşıyoruz. Şimdi Yandex.DNS hizmetini nasıl telefonumuzda ayarlayacağız basit bir şekilde bahsedelim.

Yandex DNS hizmeti

Yandex'in DNS hizmetinden “Yandex DNS Sunucu Ayarları” yazımızda bahsettik. Şimdi Yandex DNSleri telefonumuzda nasıl kullanacağız ondan bahsedelim.

Yandex DNS adresleri

Temel DNS sunucu adresleri

77.88.8.8
77.88.8.1

Güvenli DNS sunucu adresleri

77.88.8.88
77.88.8.2

Çocuk koruması olan DNS sunucu adresleri

77.88.8.7
77.88.8.3
Bunların içinden temel dns adreslerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Şimdi aşağıdaki yılları takip edin. Görsellerden yardım alın.

androidden youtuba girmek dns ayarları

Ayarlar – Wi-fi ağları kısmına girip bağlı bulunduğunuz wi-fi ağına basılı tutun. Açılan küçük ekranda görselde de gördüğünüz gibi “Ağ Yapılandırmayı Değiştirin” kısmına tıklayın.

androidden youtuba girmek dns ayarları

Açılan sayfada “Gelişmiş Seçenekleri Göster” kısmını işaretleyin. Ve “IP Ayarları” kısmını “DHCP”den “Statik” olarak değiştirn.

androidden youtuba girmek dns ayarları

Sayfanın aşağısında yer alan DNS1 ve DNS 2 kısımlarına sırasıyla 77.88.8.8 ve 77.88.8.1 yazın. “Kaydet” butonuna tıklayın.

Bu işlemlerden sonra ağ kendini yenileyecektir. Youtube bu DNS adresleriyle açılmaktadır. Sorun yaşayan olursa yorumlardan veya iletişimden bize ulaşabilir. Yardım edebiliriz. Bu görseller Samsung cihazdan alınmıştır, diğer cihazlarda da ayar aynı şekilde yapılamktadır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top