0
Yandex Browser daha yeni tarayıcı pazarına katıldı. Google ile kıyaslamak gerekirse onu geçti diyebilirim. Çünkü Google yerinde sayıyor, Yandex ise oldukça hızlı ilerliyor. Google’ın tarayıcısında son zamanlarda bir sorun var. Bir hata bildirimi yaptım. Çünkü Google hesabımdaki kaydettiğim sekmeleri başka bilgisayara senkronize etmek istediğimde senkronize yapmadı. Onlar bir senkronizasyon hatası var dediler. Kısacası bir Yandex kadar olamadılar. 

Her neyse, biz Yandex’e eklenen yeni özellikten bahsedelim. Birçok kişi internetten dolaşırken ekran görüntüsü almak ister. Çoğu zaman Windows’un “printscreen” tuşu kullanılır. Ya da ek programlar kullanılır. Ancak Yandex tarayıcısı kullanıyorsanız bunların hiç birine gerek yok. Yandex’in kendine eklediği bir özellik sayesinde ekran görüntüsünü tek tıkda alıp kaydedebileceksiniz. Hem de sadece istediğiniz bölümleri sonradan kırpmanıza da gerek kalmayacak. Bu özellik bir eklenti niteliğindedir. Ancak Google Chrome’da bu eklenti bulunmamakta. Yandex’teki eklentinin adı “Take Screenshot”. Bu eklentiyi siz tarayıcıyı kurmaya başladığınız zaman size eklemek istediklerinizi soruyor. Onların arasında bu eklenti bulunuyor. 

Yandex Browser kolay ekran görüntüsü almak
Bu ekranda ben eklentinin size gösterdiğim simgesine bastım ve ekran kararır gibi oldu. Bir alt resme bakınız.
Yandex Browser kolay ekran görüntüsü almak
Burada ekran görüntüsü almak istediğim alanı seçtim. Bakın parlaklığı normale döndü. Sağında ve altında hangi işlemleri yapabileceğiniz simgelerle gösteriliyor.
Yandex Browser kolay ekran görüntüsü almak
Burada da kaydediyorsunuz. Her şey çok basit.
Eklenti sizce de çok iş görür tarzda bir eklenti mi? Görüşlerinizi bizimle aşağıda paylaşabilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top