0
WhatsApp'ın popülerliği gün geçtikçe artıyor. Facebook'un WhatsApp'ı satın almasıyla birlikte, yapılan ve yapılacak olan yenilikler insanların ilgisini daha çok çekiyor. Facebook'un prestiji ile birlikte daha çok kişi WhatsApp'ı kullanıyor. Bu durum hackerların ilgisini çekmiş görünüyor.

WhatsApp ile ilgili mail atıyorlar

Tredn Micro Türkiye'den yapılan açıklamaya göre hackerlar, WhatsApp'ın sonra zamanlarda en çok konuşulan konulardan biri olduğu için onunla ilgili size sahte bağlantılar gönderiyorlar. Brezilya kaynaklı bu e-postalara tıklandığı zaman sahte bir içerik indiriyor ve sisteminize virüs bulaşmasına neden oluyorsunuz. Virüsler kullanıcı adı ve şifrelerinizi hedef alıyor.

Mailler Portekizce

Trend Micro'dan yapılan açıklamaya göre maillerin Portekizce düzenlenmiş; ama uzmanlar uyarıyor. Türkçe içerikle de karşılaşabilirsiniz. Mail içeriğinde ise Facebook'un yaptığı WhatsApp satın almasıyla ilgili bilgiler veriliyor. Bu aşamadan sonra WhatsApp'ın masaüstü sürümünün test edilmeye başlandığı vurgulanıyor ve sizinde programı test etmeniz isteniyor. Verilen indirme linki ise sizteminize zararlı bulaşmasına neden oluyor.

Güvenlik uyarıları

  • Bu linklere tıklayan kişilerin %80'i Brezilyadan; ama bu ülkemiz için de fırsata dönüştürülmek istenebilir. Uzman açıklamalarında mailleri detaylı bir şekilde okumadan herhangi bir bağlantıya tıklamamanız söyleniyor.
  • Kullandığınız e-posta servisi muhtemelen sisi uyaracaktır. Uyarı aldığınız linkerlere tıklamayın.
  • Bu tür haberlerleri internetten kontrol ettikten sonra işlem yapın
  • Güncel bir antivirüs kullanın
  • WhatsApp'ın herhangi bir masaüstü sürümü bulunmuyor, aksini iddia edenlere inanmayın
  • Eğer size benzer bir link gönderiliyorsa, doğruluğunu kontrol etmek için resmi internet sitesini kontrol edin.
virüslü whatsapp e-postaları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top