0
Sosyal olayların, özellikle Twitter'ı çok fazla etkilediğini bir kez daha gördük. Ukraynada gerçekleşen olaylar, bu ülkede Twitter'ın kullanımını inanılmaz derecede arttırmış. Elbette ki diğer sosyal ağlarında kullanım oranları artıyor; ama Twitter'ın bu tür karışıklıklarda insanların özel ilgisini çekiyor. Yaşanılanları çevresine aktarmak isteyenler, çektikleri fotoğrafları veya bildiklerini anında Twitter'dan paylaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da yaşanan olaylar, ülkenin Twitter kullanımını bu güne kadar görülmemiş bir düzeye yükseltti. Bu durumun bir haritası Twitter'da bir hesap tarafından yayınlandı. Belli bir zaman içinde Twitter kullanımını gösterenek harita, Ukrayna ve komşu ülkelerde Twitter kullanımının yoğunlaştığını gösteriyor.

Ülkemizde de yaşanılan gezi olaylarında böyle bir durumla karşılaşmıştık. İnsanların Twitter kullanımları artmıştı. Hatta üst düzey yapılan açıklamalarda, yçnetimin Twitter'dan nefret ettiği bile anlaşılıyordu. İnsanların organize olmasına yardımcı olan Twitter gibi sosyal ağlar, baskıcı devletlerin ve yönetimlerin başına bela oluyor. Bu nedenle bazı ülkeler, baskılarını daha da arttırark bu tür, sosyal ağlar yasaklıyor. Bu kapsamda ülkemizde son zamanlarda üstünde çok durulan internet yasasını sizlere bir kez daha hatırlatmak gerekiyor.

ukrayna twitter kullanım haritası

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top