0
Nokia X hacklendi ve özellikleri geliştirildi. Bir hacker Nokia X'i Google ile ilişkilendirmeyi başardı. Bildiğiniz gibi Nokia X, Google hizmetlerine bağlanmıyordu. Google Play'e bağlanmayan Nokia X, hack işleminden sonra Google Play'e bağlanabiliyor ve oradaki uygulamaları kullanabiliyor. Hacker'ın yayınladığı fotoğraflara baktığımızda, Nokia X'in Google Play'e girdiğini ve buradan bir launcher yükleyerek arayüzüde değiştirdiğini görüyoruz.

Android'in kendine özgü sürümünü geliştiren ve X ailesinde bunu kullanan Nokia, görünüm bakımından Windows Phona'a benziyordu. Bu durum bir çok kullanıcının hoşuna gitmiyordu. Sonunda bir hacker bu görünüme muhtaç olmadığımızı kanıtladı. Nokia X hacklendi ve Google Play uygulamalarını kullanabilir hale getirildi. Nokia'nın bu telefon için kendi uygulama mağazası var.

Nokia X ailesinden diğer modeller olan X+ ve XL modellerinde durum ne şimdilik bilmiyoruz; ama onlar içinde aynı yöntem kullanabilri. Hacker'ın verdiği bilgiler neticesinde herkesin Nokia X'i tam bir Android yapabileceği söyleniyor. İleriki zamanlarda bu hack daha da gelişecek ve Nokia X'i daha da kullanışlı hale getirecektir.

google play nokia x

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top