0

XP kullanıcıları

Microsoft, hala çok sayıda kullanıcısı olan XP'den, insanları nasıl vazgeçireceğinin yollarını aramaya devam ediyor. Microsoft'un son zamanlarda XP kullanıcılarının sürümlerini yükseltmeleri konusunda yaptığı uyarı çalışmalarının en önemli nedeni, XP'ye verilecek desteğin önümüzdeki ay son bulacak olması.

XP desteği 8 Nisanda son buluyor

Microsoft uzun zaman önce XP güncellemelerinin 8 Nisan'dan sonra yapılmayacağını bildirmişti. İnsanların çoğu bu duyurudan sonra sürüm yükseltmeye başladılar; ama Windows XP'nin dünya çapında inanılmaz sayıda kullanıcısı hala bulunuyor. Bu Microsoft'a inanılmaz zarar ettiriyor.

Microsoft'un XP planları

Yazının bu kısmında Microsoft'un sürüm yükseltmeniz konusunda neden ısrarcı olduğunu paylaşacağız. Bunun iki temel nedeni var. Birincisi “güvenlik”, ikincisi “para”... Aslında en temel sebebi para. Microsoft, XP'yi güncel tutmak zorunda çünkü güvenlik konusunda açıkları sürekli kapatılmalı. Bu belli bir yatırımı ve iş gücünü gerektrdiğinde, zaman ve para konusunda Microsoft'u sıkıntıya sokuyor. İnsanlar sürüm yükselttikleri örneğin Windows 7'ye ya da Windows 8'e geçtikleri zaman hem satıştan para kazanan Microsoft, hem de iş gücünden tasarruf ediyor, maliyetleri düşürüyor.

Microsoft uyarılara devam edecek

Desteğin son bulacağı tarihin yaklamasıyla beraber, Microsoft'un XP kullanıcılarının yeni bir işletim sistemi satın almaları yönündeki uyarıları artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız “XP İçin Son Uyarılar” başlıklı haberimizde verdiğimiz detaylarda Microsoft'un kullanıcıları uyardığını yazmıştık. Yeni gelen haberlere göre desteğin sona ermesinden sonrada bu uyarıları almaya devam edeceğiz. Bununla birlikte neden güncelleme yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirici içeriklerle de karşılaşacağız. Kısacası Microsoft güncel olmayan bir sürüm kullandığınızı sürekli kafanıza kakıp duracak.

windows xp desteği yakında bitiyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top