0
Facebook'un interneti bütün dünyaya yayma konusunda inanılmaz fikirleri mevcut. Bildiğiniz gibi Google uzun zamandır böyle projeler üstünde çalışıyor ve bu projeler, fikir olmaktan çıktı hatta deneme aşamasına bile geldi. FacebooK'ta Google gibi bütün dünyaya ücretsiz interneti yaymak için çeşitli fikirler üretmeye başladı.

Solar hava aracı satın alacaklar

Facebook'un planları insansız solar hava aracı üreten bir şirket satın almak. Bu şirket ise Titan Aerospace. Titan hakkında geçtiğimiz günlerde bir haber yapmış ve dolar hava aracından bahsetmiştik. Facebook, devasa hava araçları üreten bu şirketi satın almak ve bu solar enerji ile çalışan uçaklarla dünyaya interneti yaymak için çalışacak.

Solar hava araçları

Google, “Balon Projesi” ismini verdiği çalışmalarında dünyaya interneti balonla yayacak. Balonlar dünyanın etrafında dönerken Google'ın ücretsiz interneti herkese erişebilecek. Facebook, bu işi solar uçakla yapmayı planlıyor. Titan uçaklar güneş gördüğü sürece çalışıyor. Verilen bilgiye göre bir Titan uçağı 5 yıl boyunca havada kalabiliyor. Facebook, sürekli gökyüzünde olacak bu maliyeti yüksek uçaklarla ilk başta Afrika ülkelerine internet götürecek. İnternet daha sonra bütün dünyaya yayılacak.

facebook ücretsiz internet projesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top