0
Apple gizli bir proje üstünde mi çalışıyor? Apple'ın ruitn hisse senedi değerlendirme toplantısında Tim Cook, çok konuşulacak sinyaller verdi. Toplantıda Tim Cook'un en çok üzerinde durduğu nokta giyilebilir teknoloji oldu. Tim Cook sözlerinde, giyilebilir teknolojik cihazların, üstün kalitede ve yarar sağlayan nitelikte olmadığı sürece, kullanılmayacağına vurgu yaptı.

Giyilebilir teknoloji

Tim Cook'un iWatch için harika bir ürün diye bahsettiği toplantıda, gizli proje üstünde çalıştıklarınında sinyali verildi. Apple'ın yakın zaman içinde giyilebilir teknoloji alanında ileri düzey bir şirket haline geleceği vurgulanırken, Google Glass için değersiz, kullanışsız göndermesi yapıldı.

Google Glass'a gönderme

Tim Cook, gözlük kullandığını çünkü ihtiyacı olduğunu vurguladı. Harika bir ürün olmadıktan sonra kimsenin gözlük kullanmak istemeyeceğine değinen Tim Cook, Google'a gönderme yaptı ve bahsedilen gizli projenin akıllı gözlük olabileceğini sezdirdi.

Android kullanım oranlarına gönderme

Google ile çekişmesine devam eden Cook, Android 4.4'ün kullanım oranlarına değindi. IOS 7'nin kullanım oranlarının %82 olduğunu vurgulayan Tim Cook, Google'ın işletim sisteminin son sürümünün kullanım oranının sadece %4 olduğuna değinerek kalite farkına vurgu yapmaya çalıştı; ama olmadı. Yemezler Tim Cook. IOS 7'nin kullanım oranlarının nasıl arttığını, ilgili herkes biliyor.

IOS 7'nin kullanım oranları nasıl arttı?

Bilmeyenler için yanlış bir fikirlere kapılmasınlar diye açıklama gereği duyduk. IOS 7'nin kullanım oranları kalitesiyle değil baskı ile artmıştır. Apple, kullanıcıları zorla IOS 7'de tutmuştur. Bununla birlikte, uygulama geliştiricileri de eğer uygulamalarını çok kısa süre içinde IOS 7'ye uyumlu hale getirmezlerse AppStore'dan atılacakları şeklinde tehdit edilmiştir.. IOS 7, güncellemesi en hızlı yapılan işletim sistemi bu doğru. İnsanlar yayınlanır yayınlanmaz hemen güncellemeyi yaptılar; ama aynı gün bu güncellemeyi yapanların yarısından fazlası, eski sürüme dönmeye çalıştı. Apple, bunu engellemek için eski sürüm dosyalarını serverdan erişime engelleyerek insanların IOS7 'de kalmalarını sağladı. Geçenler şanslıydı, geç kalanlar yeni güncellemeler gelene kadar sıkıntılı bir işletim sistemiyle idare etmek zorunda kaldı.

KitKat kullanım oranları neden düşük?

IOS 7'ye oranlar KitKat kullanım oranları Googe verilerine göre daha yeni %2lere ulaşmış durumda. Tim Cook fazla bile söylemiş. Ama bu kötü bir işletim sistemi olmasından kaynaklanmıyor. Aksine Android'in en verimli işletim sistemlerinden biri; fakat telefon üreticileri, maliyetlerden dolayı, bu işletim sistemine geçmek istemiyor ya da geçişi geciktiriyor. Google'ında yakın zaman önce telefon üreticilerini, yeni telefonlarını KitKat ile çıkarmaları konusunda uyardığını ve hatta tehdit ettiğini biliyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top