0
Tablet konusunda yapılan araştırmalar, Apple'ın sıkıntısına vurgu yaptı. Android satışları ilk kez iPad satışlarını geride bırakarak, Apple'ı tahtından etti. Tablet dendiği zaman akla ilk gelen bu gğne kadar iPad'di. Hem kalitesi hem de prestij bakımından insanların aklında yer etti; ama bunların herşey olmadığı geçen seneki tablet satışlarında ortaya çıktı.

Ucuz tabletler piyasayı karıştırdı

Bu konuda yorum yapan herkesin mutlaka değindiği küçük bir ayrıntıya değinmezsek Appla'a büyük haksızlık yapmış oluruz. Tablet satışlarını değerlendirirken Android ve IOS şeklinde değerlendiriyoruz. Burda şu küçük detayı dikkate almamız gerekiyor. Android işletim sistemiyle şuan tahmin edemediğimiz kadar şirket tablet üretiyor. IOS tabletleri ise sadece Apple üretiyor. Bu durum kazanç bakımından Androidle IOS arasında görülen rakamlar kadar uçurum yaratmıyor.

Yapılan yorumlara baktığımızda Android tablet satışlarınının artmasının en önemli nedeni olarak şunlar gösteriliyor;
  • Ucuz tablet
  • Küçük tablet
  • Google Play erişimi
Bu maddeler Android tabletlerin satışını arttıran en önemli detaylar. Apple bu duruma nasıl müdahale edecek, en çok merak ettiğimiz husulardan biri de bu.

Tablet satış rakamları

İstatistiklere geçecek olursak, geçtiğimiz senenin verilerine baktığımızda 121 milyon Android işletim sistemli tabletin satıldığını görüyoruz. Bu pazarın %62'sine denk geliyor. Apple iPadler ise 70 milyonluk satışla pazar payından %36 pay elde ediyor. Microsoft'un büyük bir çıkış yaptığını görüyoruz. Surface tabletlerle Microsoft, %247 artış göstermiş. Windows 8 işletim sisteminin kullanıldığı bu tabletlerin pazar payı %2 konumuna yükselmiş.

androidli tabletlerin pazar payı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top