0
Twitter ile ilgili çıkann iddiaları çok konuşulacak gibi. Sürekli tasarımına yeni birşeyler katan Twitter, son güncelleme ile özellikle görsel kısmında bir yeniliğe gitmiş ve görsellerin daha büyük gösterilmesine imkan vermişti. Şimdiki iddialar ise tasarımın komple değişeceği.

Twitter'ın tasarımı değişiyor

İnternette dolaşan haberlere göre Twitter tasarımını baştan sona değiştirecek. Yayınlanan görsellerin ise Twitter'ın testlerinden olduğu söyleniyor. Bazı haber siteleri ise tasarımın Facebook'a benzediği yönünde. Bizde Twitter'ın sürekli zarar ettiğini yazdığımız haberlerde bunun en önemli nedenlerinden birisinin tasarım olduğunu söyleyip duruyoruz.

Twitter tasarımı neden değişmeli

Twitter bir mikro blog sitesi olduğu için tasarımının şuanki halinin gayet normal ve kullanışlı olduğunu söylemekte fayda var; ama kullanıcıların beklentileri daha fazla olduğu için bu tasarım hiç bir zaman yeterli gelmeyecek. İnsanların “Mikro Blog” sitesi mantığıyla çok fazla online olamadıkları gerçek. Bu nedenle tasarım değişiyor olabilri. Zaten geçtiğimiz seneler yaptığımız haberlerde Pinternest'in dahi dünyanın en büyük sosyal ağı olan Twitter'dan daha çok online süresine sahip olması elbette ki bu görüşümüzü destekliyor.

Twitter tasarımında neler değişecek?

Değişikliklere baktığımıda kapak fotoğrafı en dikkat çekici husulardan. Facebook ve Google Plus'a benzer bir kapak fotoğrafı siteye eklenecekmiş. Profil sayfasının geliştirileceği ve daha düzgün, anlaşılır hale getirileceği söyleniyor. Profil sayfasında dikkar çeken husular ise sekmeler oluyor. Takip ettikleriniz ve takipçileriniz sekmeler halinde yer alıyor. Facebook benzeri tasarımla kullanıcıların online sürelerinin uzatılacağı planlanıyor. Bizce asıl amaç bu. Bu amaç uğrunda yakın zaman içinde karakter sınırını arttırabilirler ya da kaldırabilirler.

twitter yeni tasarım


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top