0
Sony’nin MWC 2014’te tanıtacağı Xperia Z2 hakkında tüm haberleri bir araya getirdik. Telefonun tanıtılmasına kısa bir süre kala gelen haberlerle birlikte hangi özelliklere sahip olma ihtimali var inceleyelim. 

Xperia Z2 tanıtım tarihi ne olacak? 

Bundan önce sizlere hep MWC 2014’te (Mobil Dünya Kongresi) tanıtılacak dedik. Ancak kesin bir tarih vermedik. Bu defa kesin bir tarih veriyoruz. Xperia Z2 25 Şubatta tanıtılacak. O gün telefonun hangi özelliklere sahip olduğunu göreceğiz. 

Sony Xperia Z2 hangi özelliklere sahip olacak? 

sony xperia z2 4k video

4K video çekebilme özelliği 

Sizlere ilk açıklamasını yapacağımız özellik 4K video desteğine sahip olması. 4K video çekimi ve 4K görüntü verebilen cihazlar henüz yaygınlaşmamışken ve bu videoların cihazda kapladığı alanın oldukça büyük olduğunu düşünürsek ne kadar gereklidir siz karar verin. Normal bir Full HD video çeken kamera olsaydı yeterliydi. Tabi bunu siz ayarlayabilirsiniz. 4K çekmeyip de 1080 P çözünürlüğünde ya da 720 P çözünürlüğünde video çekebilirsiniz. 

Xperia Z2 sıfır çerçeve

Sıfır çerçeve ile geliyor 

Xperia Z1 kalın çerçevelerle gelmişti. Ancak Z2 öyle olmayacak. LG G2’nin ince çerçevesi oldukça sevilmiş ve dikkat çekmişti. Ancak kalın çerçeve Sony’nin su geçirmeme özelliğine güç katıyordu. Sanırım Sony ince çerçeve ile de su geçirmez bir cep olma yolunu buldu. Ya da Z2 su geçirmeme özelliğine sahip olmayacak mı? Bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklamayı MWC 2014’te göreceğiz. 

Timeshift Video özelliği 

Bu özellik Z1 ile gelecekti, ancak gelmedi. Sony bu özelliği Z2’ye saklamış gibi görünüyor. Z2’de bulunması beklenen bu özellik ağır çekimde videolar çekmeye yarıyor. Pek lazım olacak bir özellik değil, ancak bu özellik Z2’yi daha eğlenceli bir cep yapabilir. 

Çok güçlü bir işlemci ve 3 GB RAM ile gelecek 

Aslına bakarsanız Z2 performans bakımından sadece Z1’de bir adım önde. Donanımsal özelliklerinin hepsi aynı. Sadece RAM 2’den 3’e çıkartılmış. İşlemci aynı Snapdragon 800 işlemci Z2’de de yerini koruyor. 

Bu özelliklere sahip olacak olan Z2 Mobil Dünya Kongresinde yerini alacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top