0
Microsoft hakkında ortaya atılan bu kanıtlanabilir şok iddialar, inanılmaz boyutta. Microsoft, sansür ile suçlanıyor. Ülkemizde de son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan sansür, Çin'de bizzat Microsoft tarafından mı uygulanıyor. İşte şok iddialar...

Microsoft Çin'de sansür uyguluyor

Söylenenlere göre Microsoft, sansürcü Çin hükümeti ile arayı açmamak için, Bing'in Çince sayfasında, arama sonuçlarında sansür uyguluyor. Çin hükümetinin sakıncalı gördüğü arama sonuçlarını sansürleyen Microsoft, bu iddialara nasıl cevap verdi? Yapılan açıklamada, Çince Bing ile diğer dillerdeki Bing sayfalarında aynı konuyla ilgili yapılan arama karşılaştırmasında, Çince Bing'te, hükümetin hoşuna gitmeyecek sonuçların yer almadığı söylendi.

Microsoft Çin pazarını kaybetmek istemiyor

Özellikle Google'ın inanılmaz sorunlar yaşadığı Çin pazarından kopmak istemeyn Microsoft, hükümetin hoşuna gitmeyecek bütün sonuçları, Çince Bing'ten çıkartıyor. Microsoft gibi bilgisayar ve internet sektöründe devleşen firmalardan birinin sansüre destek vermesi işin ürpertici yanı.

Microsoft kabul ediyor; ama

Microsoft'un ilgili yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda arama sonuçlarının farklı olduğunu kabul ediyor. Fakat bunun kendilerinin de içinde bulunduğu sansür konusuyla ilgili olmadığını, sadece kodlarda yaşanan bir hatadan kaynaklandığını iddia ediyor. Eğer durum Microsoft'un dediği gibi kod hatası ise yakın zaman içinde düzeltilecektir. Bu durumda Microsoft'ta tıpkı Google gibi Çinde büyük sıkıntılar çekmeye hazırlanmalıdır.

bing çinde sansür uyguluyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top