0
Bugün Samsung'un dünyanın konuşacağı yeni modeli tanıtılıyor. Bir çok kişinin merakla beklediği tanıtım gerçekten bizimde ilgimizi çekiyor. Bu güne kadar Samsung tarafından çekinmeden açıklanan, insanların akıllarındaki soru işaretlerini giderecek bilgiler verildi; ama daha bilinmeyen çok şey var.

Galaxy S5 göründü

Tanıtımda görmeyi beklediğimiz Galaxy S5'in fotoğrafları sızdı. Tanıtıma çok kısa süre kala gerçekleşen bu olay, pek umursanmayan bir güvenlik zaafiyetinden kaynaklandı; ama şimdilerde pekte önemi yok, hatta Samsung için iyi olmuştur. Görüntüleri görenlerin telefonu daha çok merak edeceği kesin.

iPhone'a benziyor

En çok yapılan yorumlardan biri telefonun iPhone'a benzetilmesi oluyor. Apple ve Samsung rekbati son sürat devam ediyor. İnsanların işaret ettiği bu benzerlikler yeni davalara neden olur mu bilemiyoruz. Hem tasarım hem de altın rengi model ile bu benzerlik kuruluyor. Apple'ın tepkisi ne olacak bilmiyoruz; ama Galaxy S4 tanıtımından sonra olduğu gibi Apple'dan hemen bir açıklama gelecektir. Flash bakımından da iPhone ile Samsung arasında benzerlik olması bazı kullanıcıları çileden çıkarmış gibi görünüyor.

Galaxy S5 ve iPhone 5S benzerlikleri

Galaxy S5'te iki adet flash bulunuyor. Bu flashlar iPhone 5S'tekilerle aynı görevi görüyor. Bu açıdan büyük bir benerlik söz konusu. Galaxy S5 Gold modeli, iPhone5S'ten alınmış gibi görünüyor. Bu Apple'ın tutan stratejilerinden. Bire bir Samsung tarafından uygulanıyor. Parmak izi okuyucusu, zaten en başından beri bilinen benzerliklerden. Apple, iPhone 5S'i tanıttığından parmak izi okuyucu gerçekten ilgi görmüş ve bazı kesimlerin teğkisine neden olmuştu. Samsung'ta Galaxy S5'te kullandığı parmak izi sensörüyle aynu ilgiyi görmeyi amaçlıyor.

Fiziksel tuş ve diğer özellikler

Galaxy S5 tanıtılmadan önce bir kaç bilgi verelim; iki farklı model mevcut. Birinde fiziksel home butonu bulunurken diğerinde bulunmuyor. Bununla birlikte Galaxy S5yenilenmiş ve geliştirilmiş bir TouchWiz arayüzüyle tanıtılacak. Cihazın 64bit işlemciye sahip olmasıda olası durumlardan biri ama kesin bir bilgi yok, tanıtımda göreceğiz.

galaxy s5 tanıtımı yapılıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top