0
Her dönemde reklam modelleri üstünde çalışan ve her seferinde kendisine yeni bir reklam modeli bulan Facebook, bu çalışmalarının meyvesini topluyor. Facebook'un 2013 reklam gelirleri açıklandı. Geçtiğimiz sene 2 milyar 340 milyon dolar reklam geliri elde eden Facebook, 2012 reklam gelirlerine göre %76 büyüm göstermiş.

10 yılda 1 milyar 230 bin kullanıcı

Facebook, şu günlerde 10 yaşına girecek olmasının sevincini yaşıyor. Geçtiğimiz 10 yılda inanılmaz bir gelişme gösteren Facebook, reklam gelirlerindeki inanılmaz artışa bakacak olursak, çalışmalarının faydasını görüyor. Son zamanlarda mobil kullanıcıların artmasıyla da gelir kaynaklarını çeşitlendiren Facebook geçtiğimiz sene inanılmaz bir gelir elde etti.

Mobil kullanıcılar arttı

Açıklanan rakamlara baktığınızda Facebook'un ziyaretçilerinin %75'inin mobil platformdan Facebook'a eriştiği görülüyor. Bu rakam elbette mobil reklamların ön plana çıkmasını sağlıyor. Yine reklam gelirlerinin dağılım oranlarına baktığımız zaman, gelirlerin %53'ünün mobil reklamlardan oluştuğu görülüyor.

Facebook kullanıcı kaybediyor ama...

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göz attığımızda Facebook'un hızla genç kullanıcıları kaybettiğini görüyoruz. Araştırmalar ne kadar doğru bilinmez; ama orta yaşlıda olsa Facebook kullanıcıları artıyor. Bununla birlikte, reklam gelirleride inanılmaz bir biçimde artıyor. Yine yapılan bir araştırmada 13 ile 17 yaş kullanıcılarının sayısı 2011 yılında 13 milyondan fazla iken 2014 yılının başında bu rakamın 10 milyona gerilediğini görüyoruz. Facebook'un yakın zaman içinde buna bir çözüm bulacağından ve genç kullanıcıların geri kazanacağından eminiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top