0
Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Candy Crush'ın mahkemelik olduğunu biliyor muydunuz? Devam eden davanın konusu şu şekilde; iddialara göre Candy Crush yapımcıları oyunda kullandıkları görselleri başka bir oyundan almış. Candy Swipe oyunun yapımcılarının açtığı dava ilgimizi çekti çünkü görselleri karşılaştırdığımızda gerçekten benzerliği görebiliyoruz.

Dava nasıl sonuçlanır?

Uzun zamandır bildiğimiz ve bir çoğumuzun oynadığı oyun olan Candy Crush Saga, bazılarına bağımlılık bile yapmıştı. Şimdi davalık olan oyunun akibeti ne olur bilinmez; ama davacı görsellerin kendisinden çalındığını kanıtlayabilirse, oyunun ciddi sıkıntılara düşeceğini söylemek zor değil. Bu ciddi bir maddi kayıp ve belki kapanmaya kadar gidecek olan bir süreç demek.

candy crush saga davalık oldu

Görsellerden çok kullanım mantığı benziyor

İki oyunun kullandığı görsellere dikkatli baktığımız da şekerler birbirine benzemesede kullanım mantığı olarak aynı olduğunu görüyoruz. Candy Swipe'ta yer alan bir elma şekerinin aynı renkte daha kaliteli hale getirildiğini ve bir fasulyeye benzetildiğini görüyoruz. Renk ve işlev aynı. Bunun gibi benzerlikleri görebileceğini iki oyun arasındaki dava nasıl sonuçlanır bilemiyoruz.

candy crush saga davalık oldu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top