0
Yapılan beyin incelemelerinde beynimizin ön tarafında tam olarak iki kaşın arasında beynin çok özellikli bir bölümünün olduğu ortaya konmuştu. Bu araştırmalar geliştirildi ve bu bölümün işlevleri ortaya çıktı. İşlevlerine bakan araştırmacılar beynin ön tarafında yer alan bu özel kısma “Alın Yazısı” dedi.

12 farklı bölüm

Beynin ön tarafından bulunan bu özel yerde 12 farklı bölüm bulunuyor ve bu bölüm gerçekten aktif olarak kullanılıyor. 25 kadın ve erkeğin beynini inceleyen araştırmacılar, herkeste aynı şeyi tespit etti. Bununla birlikte insana en yakın beyin faliyetlerine sahip makak maymunları da incelendi. İnsan beyninin ön tarafında bulunan bu 12 farklı bölümden 11'inin bu maymunlarda da olduğu ortaya çıktı.

Alın yazısı nasıl çalışır?

Yapılan açıklamada beynin bu özel bölümü karar alma organı olarak çalışıyor. İki farklı seçeneği değerlendirerek, hangi yolu izlemesi gerektiğine karar veriyor. Bu kararı verirken sonuçlarınıda düşünüyor. Neler olabileceğini hesaplıyor ve ona göre kararını veriyor. İyi ve kötü olasılıkları değerlendiriyor. Olası kötü sonuçlarda ne gibi çözümler üretebielceğini düşünüyor. Bu yüzden bu karar alma kısmına alın yazısı deniyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top