0
Google'ın yaptığı son düzenleme, önemli bir tehlikeye işaret ediyor. Google, arama sonuçlarında müzik video kliplerine de yer verecek. Bu değişikliğin, müzik dinleme sitelerine bir önlem olarak yapıldığı vurgulanıyor. Google'ın daha önce yaptığı açıklamalarda, sırf müzik için ayrı bir site oluşturacağı söylenmişti.

Müzik dinleme siteleri yükseliyor

Spotify, Deezer ve ülkemizdeki örneklerden Turkcell Müzik, TTNET Müzik gibi sitelerin çok popüler olması ve hızlı bir şekilde ziyaretçi toplaması, Youtube'un işine gelmiyor. Bu durum uzun zamandan beri tehlike arz ediyor. Buna önlem almak isteyen Google, sadece müzik için bir web ve mobil uygulama yapacağını, burdan sadece müzik dinleyebileceğimizi söylemişlerdi. Projenin daha gelişme aşamasında olduğu yapılan arama motoru geliştirmesinden anlaşılıyor.

Diğer platformlarada yer verilecek

Google'ın son zamanlarda Avrupa'da yaşadığı sorunları göza alacak olursak, arama motoru konusunda yapacağı bundan sonraki değişiklikleri, rakiplerini düşünerekte yapacak. Google arama sonuçlarında video klip sonuçlarına sadece Youtube kaynaklı içerikleri değil, Dailymotion ve Vimeo gibi sonuçlarıda ekleyecek. Google, kendi müzik uygulamasını yapana kadar rekabetten kopmak istemiyor.

arama sonuçlarında video klipler

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top