0
Windows Phone 8 sizlerin de bildiği gibi daha yeni bir işletim sistemidir. Bu nedenle de bu sistemin uygulama sayısı oldukça kısıtlıdır. Aslına bakarsanız bu kısıtlılık birçok kişinin Windows Phone 8 kullanmamasının açık sebebidir. İşte tüm bu nedenlerden dolayı Microsoft kullanıcı sayısını daha da arttırmak için farklı yollara başvurmaya karar verdi. Detayları haberimizin devamından okuyabilirsiniz. 

Microsoft’un ürettiği çözüm yolu aslında gayet mantıklı ve işe yarar bir yol. Microsoft’un tam olarak gerçekleştirmeye çalıştığı plan zengin Google Play’i Windows Phone 8 işletim sistemine getirmek. Google Play’in içindeki binlerce Android uygulaması Windows Phone 8’den de indirilebilecek. Şu an indirilemese de Microsoft bu konuda kararlı ve bunu başarırsa Windows Phone 8 işletim sisteminin seviye atlayacağını biliyor. Uygulama konusunda hala sıkıntılı olan Windows Phone 8 ancak bu şekilde hızlı bir gelişme gösterebilir. Microsoft’un bu orijinal fikri acaba Google’a ne tepki verdirdi ya da verdirecek? 

Android uygulamaları Windows Phone 8'de

Microsoft’un bu düşünceyi gerçekleştirebilmek için oldukça fazla masraf yapması gerekecek. Google, uygulamalarını öyle kolay paylaşacak bir şirket değil. Bakalım Google Play bizleri Windows Phone Store’da karşılayacak mı?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top