1
Geçtiğimiz dönemlerde uzun süre yasaklı kalan ve yasaklanmasına sebep olan içeriklerin silinmesi, kaldırılması ve ülkemizde engellenmesi gibi çözümler üretildikten sonra yasağı kalkan, bu süreçte de ülkemizde sıkıntı yaratan Youtube, yine mi yasaklanacak?

Youtube engellendi

Dün akşama doğru Youtube TurkNet ve UyduNet üzerinden yasaklandı. Bu internet sağlayıcılarını kullananlar, mahkeme kararıyla erişimin engellendiği uyarısıyla karşılaştı. TTnet ve Superonline'da herhangi bir problem olmadığı gözlenirken, kararın neden sadece bu iki internet sağlayıcıda uygulandığı ise hala merak konusu.

Yasak geri kalktı

Turknet ve Uydunet için Youtube yasağı erken bitti. zira bir kaç saat içinde erişim problemi ortadan kalktı. Bu bilgileri aldığımızda biraz şaşırıyoruz elbette. Ülkemizde mahkeme kararlarının bu kadar çabuk çıktığının ve uygulandığının ilk örneklerinden biri olsa gerek.

Youtube neden yasaklandı?

Youtubu'un yasaklanma sebebi ise Vimeo ile aynı. Yapılan açıklamada, Vimeo'nun yasaklanmasına sebep olan videoların Youtube'ta da var olduğu ve bu nedenle yasaklandığı söyleniyor. Videoların içeriğini düşündüğünüz zaman mahkeme kararlarının neden bu kadar hızlı olduğunu söylemeye de gerek yok sanırız. Bu yasaklar Youtube'u nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Youtube kısa süreliğine yasaklandı. Şimdi durum normal. Detaylar ve yasağın sebebi blog yazımızda...

    YanıtlaSil

 
tic
Top