0
Yazdığımız bir çok yazıda, e-spor kavramından bahsetmeye çalışıyoruz; çünkü e-spor sektörünün gerçekten gelişeceğini gördük. Özellikle ülkemizi ilgilendiren e-spor haberleriyle sizleride bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yine ülkemizde e-spor tutkunlarını sevindirecek bir haber paylaşacağız. Ülkemiz için e-spor için ilk televizyon yayını çok yakında yapılacak. League of Legends isimli Moba oyunu Kış Finalleri Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak ve bu karşılaşmalar Dsmart 78. kanaldan ve Smart Sport 2 ve aynı kanalın HD versiyonundan canlı yayınlanacak.

Ülkemizde oyun sektörü

Son zamanlarda ülkemiz için bilgisayar oyunları piyasasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Hepsi özel teşebbüs olmadığı için daha çok seviniyoruz. Son zamanlarda çıkan bazı kanunlarla oyuncuların oyun hesapları kanunen korunmaya başladı. Polis şikayetlerin artması üzerine, hesap çalınması olaylarına daha ciddi eğiliyor ve en önemlisi, ilgili bakanlık tarafından internet kafelerin tekrar düzenlenmesi konusunda girişmler ve kanuni değişiklikler hazılranıyor. İnternet kafelerin e-spor karşılaşmalarının yapıldığı, nezih ortamlar olmaları sağlanıyor. Oyun şirketleri bu gelişmeler seziyor olacak ki, bir çok oyunun Türkçe dil seçeneği var ve oyunlar artık Türkçe dil seçeneğini görmezden gelmiyor. Ayrıca e-spor faliyetleriyle ilgilenen kişilere de yakın zaman önce lisansları verildi ki iş daha da resmiyete döküldü.

League of Legends canlı yayını

Elbette ki verdiğimiz haber bunların en önemlisi. League of Legends, 2 Şubat 2014'teki kış finalleri televizyondan canlı yayınlanacak. Orda bulunamayacak olanlar için harika bir seyir zevki sunmayı amaçlayan yayın için Dsmart 78. kanalda olmanız gerekiyor. Verilen bilgilere göre, canlı yayın esnasında, izleyicilere çeşitli hediyeler, oyun içi kodlar dağıtılacak. Gelişmeleri ilgiyle takip ediyoruz.

League of Legends canlı yayını

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top