0
Telkoder, Türkiye'nin internet bağlantı kalitesinden ve hızından memnun değil. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin ve refah düzeyinin önemli göstergelerinden olan internet bağlantısının, ülkemiz için yeterli seviyede olmadığı ve bilgi toplumu olma yolunda internet bağlantısının ve ağının öneminin yüksek olduğu vurgulandı.

Fiber bağlantıya ve TürkTelekoma değinildi

Ülkemizde Fiber alatyapının geliştirilmesi için çeşitli düzenlemelerin gerekli olduğuna değinen Telkoder üyeleri, özellikle fiber altyapısı konusuna değindiler. Turktelekom'un yeraltı boru kirası olarak istediği 48.77 liralık ücretin diğer ülkelere göre astronomik bir ücret olduğuna değinen Telkoder üyeleri, devletin bu duruma bir el atması gerektiğine vur yaptılar. Bu bedelin Avrupa ülkelerinde 1.20 lira civarında olduğunda değinen üyeler BTK'dan Türktelekom'un adaletsiz fiyat belirleme politikasına bir dur demesi gerektiğinin altını çizdiler.

Turktelekom gelişime köstek oluyor

Turktelekom'un tekel yaratmak için gelişime her zaman köstek olduğunu ve diğer şirketlerin altyapı oluşturma konusunda her zaman sıkıntılarla karşılaştığını hatırlatmakta fayda var. Bazı büyük şehirlerimizde Superonline gibi şirketlerin altyapı döşemek amacıyla kesinlikle izin alamazken, aynı iznin Turktelekoma verildiğini birçoğunuz görmüş veya duymuşsunuzdur.

Mobil hatlarda fiber kullanıyor

Toplantıda, internet erişiminin sadece sabit hatlardan yapılmadığına ve mobil şebekelerde de fiber altyapısı kullanıldığına dikkat çekildi. Konuyla ilgili en önemli husus ise, eğer şirketlere altyapı oluşturma izni verilmez yada Turktelekomun fiyatları düşürmesi sağlanmazsa 3G'den 4G'ye geçişimizin zor olacacağına vurgu yapıldı.

telkoder fiber açıklamaları beklentileri

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top