0
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan belgelerle Amerikan ulusal güvenlik ajansının (NSA) internet üzerinden satılan laptoplara casusu yazılım yüklediği iddialarından sonra aynı Alman dergi Apple’ın NSA ile ortaklık kurduğunu ileri sürdü. İddialara gelen acil cevapta, Apple’ın casusu yazılım ve turuva atı konusunda herhangi bir kurumla iş birliği içinde olmadığı belirtildi.

Der Spiegel dergisinin ortaya attığı iddialara göre Dropoutjeep isimli bir yazılım iPhonelara 5 senedir yükleniyor. Şu zamana kadar telefona yakın temasla yüklenebilen casusu yazılım, yakın gelecekte uzaktan yüklenebilecek. Dergi bunu söyleyerek tehlikenin boyutuna dikkat çekiyor. Bütün iPhone sahiplerinin telefonları dinleniyor.

Apple inkar etti ama şüpheler gitmedi. Ortaya çıkan belgeler silikon vadisindeki büyük şirketleri zor durumda bırakıyor. Geçmişte Google, Microsoft, Facebook gibi şirketlerin yaptığı açıklamalarda, Amerika hükümeti ile çalıştıkları vurgulanıyordu. Şirketler kanunlar gereği Amerikan hükümetiyle çalışmak zorunda olduklarını kendi ağızlarından zaten açıkladılar. Bu durum göz önüne alındığında, şuan bu şirketlerin üstünde büyük bir baskı söz konusu.

Amerika merkezli büyük şirketlerin kişisel bilgileri Amerika hükümeti ve casuslarla paylaşıp paylaşmadığı bilinmiyor; ama NSA ile ilgili çıkan haberler ajansın zor durumda kalmasına yetecek derecede…

nsa iphone a casus yazılım yükledi mi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top