0
Geçtiğimiz yılın mobil işletim sistemi oranları açıklandı. Liderin kim olduğunu söylemeye bile gerek yok; ama biz yazımızın içeriği gereği geçtiğimiz yılın en çok satan mobil işletim sisteminin Android olduğunu söyleyelim. İkinci sırada Apple IOS gelirken, araştırmaya dahil olan 3. işletim sistemi ise Windows Phone oluyor.

Çok sayıda cihaz satıldı

Araştırma Strategy Analytics tarafından yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz yıl son 4 ayda, 290 milyondan fazla cihaz satışı yapıldı. Bu rakam bütün şirketleri kapsıyor. Bir önceki sene aynı döneme nazaran önemli bir artış gerçekleşmiş. 2012'nin son 4 ayında 217 milyon cihaz satışı gerçekleşmişti.

Android liderliğini korudu

Geçen seneyi bir bütün olarak değerlendirdiğimizde Android satış rakamları bizi etkilemeyi başarıyor. 781 milyondan fazla Android yüklü cihazın satışı gerçekleşmiş. Bu rakam diğer mobil işletim sistemlerinin toplam satışının 4 katı oranında, inanılmaz bir rakam. Rakam olarak inanılmaz satışlara imza atan Android'in büyüme hızının düştüğünü söylemek mümkün. Bunun en önemli nedenini Firefox OS ve Linux Mobil olabilir. Android'in rakipleri artıyor. Windows Phone'un gelişmesi de Android'in büyüme hızını yavaşlatıyor.

Apple'da zor zamanlar

Apple'ın özellikle Amerika'da sıkıntılı bir döneme girdiğini ve Amerika'daki satışlarında düşüş yaşadığını paylaşmıştık. Özellikle geçtiğimiz senenin son çeyreğinde %17.6 satış oranlarına kadar geriledi.

Microsoft büyüyor

Yaptığı yatırımlarla gündeme gelen Microsoft, mobil işletim sistemiylede gelişme gösteriyor. Geçtiğimiz sene 35 milyondan fazla cihaz satan Microsoft, bu oranı her geçen gün arttırıyor.

android lider

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top