0
Uzun zamandır konuşulan ve yakın zaman içinde ülkemizde de sunulacak olan Lumia Black güncellemesi yayınlandı. Güncelleme ile neredeyse bütün Lumia telefonlar daha iyi hale getirildi. Bütün Lumia dedik çünkü güncelleme Nokia ile sınırlı. Diğer Windows Phone sahipleri güncellemeyi alamayacak.

Lumia Black güncellemesi ile gelen yenilikler

Güncelleme ile Lumiaların hepsine uygulama klasörü seçeneği geliyor. Bununla birlikte fotoğraflarınıza harika bir düzenleme getirecek olan Storyteller özelliği bütün Lumalara gelecek. Ayrıca Nokia Beamer ile kablosuz olarak olarak teşevizyonunuza bağlanabileceksiniz; ama bu özellik bütün Lumialarda olmayacak. Nokia Refocus ile fotoğraflarda odaklama bazlı değişiklikler yapılabilecek. Bu özellik yine bazı Lumialara gelecek. Giyilebilir teknolojiler ile bağlantıyı sağlayacak olan Bluetooth LE bütün Lumia cihazlarında. Lumia Black güncellemesi ayrıca Pureview kameranın bazı özelliklerini diğer Lumialara getirecek. Şimdi birde maddeler halinde verip kısaca detaya inelim.

Nokia Black güncellemesinin getirdiği yenilikler

  • App Folder
  • Nokia Storyteller
  • Nokia Beamer
  • Nokia Refocus
  • Bluetooth LE
  • Pureview kamera

App Folder

Kullanıcıların belkide en çok eksikliğini hissettiği nokta ekranlarını yeterince özgür kullanamamalarıydı. App Folder özelliği ile istediğiniz uygulamaların ikonlarını klasörler oluşturup bir yerde toplayabileceksiniz. Yani telefonunuz daha fazla kişiselleştirilebilir nitelikte.

Nokia Storyteller

Fotoğraflarınızı tarih ve çekilme zamanı gibi kriterlerle belli sıralara sokup size harika anlar yaşatmayı planlayan Storyteller özelliği sayesinde hayatınız film şeridi gibi gözünüzün önünde geçecek. Çok fotoğraf çekenler için harika bir özellik bütün Lumialara Black güncellemesi ile geldi.

Nokia Beamer

Akıllı televizyonlarla Lumia'nızı entegre etmek için kullanılacak bu özellik sadece 1Gb ve üzerinden bir belleğe sahip olan cihazlar için geldi. Bütün Lumialarda bunu göremeyeceksiniz.

Nokia Refocus

Black güncellemesinin en önemli öğrelerinden bir diğeri fotoğraflarınızda çekim sonrası farklı bir odak noktası oluşturmanıza ve fotoğrafınız üzerinde değişiklik yapmanıza imkan veren Nokia Refocus özelliği yine bütün Lumialarda kullanılabilir olmayacak. Bir çok insanın aradığı bu özellik 1Gb ve üzeri belleğe sahip cihazlara geldi.

Bluetooth LE

Giyilebilir teknolojilerle iletişiminizi sağlayacak bu özellik bütün Lumia cihazlarda kullanılabilir durumda. Nokia'nın yakın zaman içinde akıllı saat gibi bir cihaz tanıtacağını düşündüğümüz zaman, Bluetooth LE özelliğinin bütün Lumialarda olması gerçekten önem arzediyor.

Pureview Kamer

Nokia'nın gelişmiş kameraya sahip cihazlarından bazı özellikler bütün Lumialara geldi. Fotoğraf deneyiminizi geliştirecek bu yazılımların hepsi olmasada bir kısmı Black güncellemesi ile bütün Lumialarda kullanılabilir durumda.

lumia black güncellemesi ile gelen yenilikler

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top