0
Bildiğiniz gibi yeni kanun düzenlemesi ile ülkemizde taksitli elektronik ürün satışı devri bitiyor. Özellikle bilgisayar ve telefon kategorisine giren ürünler sadece peşin alınabilecek. Daha kanun üzerinde değişiklik yapılabilme durumu olsa da teknoloji perakendecileri ve GSM operatörleri yeni bir model üzerinde anlaşmaya vardı. Bundan sonra yurtdışında hali hazırda kullanılan kontratlı telefon satışları başlıyor. Yani telefonu gsm operatörü üzerinden alıp taksitleri ona ödeyeceğiz.

Kredi kartı kısıtlamaları Şubat'ta

İlgili kanunun Şubat ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kanunda şubata kadar herhangi bir değişiklik olmazsa, mağazalar hiç bir ürünü 9 taksitin üzerinde bir taksit miktarıyla satamayacağı gibi, bilgisayar, telefon, pırlanta, altın gibi ürünlerede herhangi bir taksit yapamayacak. Ülkemizde en çok satın alınan ürün sıralamasında telefon kategorisi başı çekerken, bu kanun özellikle teknoloji şirketlerini zorlayacak gibi görünüyor. Bu nedenle yeni satış ve taksitlendirme modelleri üzerinde çalışmalara hızla devam ediyor.

Satışlar nasıl gerçekleşecek?

Eğer teknoloji, özellikle de telefon dünyasını takip ediyorsanız yurtdışında başarılı bir şekilde uygulanan kontratlı telefon satışlarını biliyorsunuzdur. Ülkemizde de benzer bir uygulama geliştiriliyor. Teknoloji mağazalarında bulunacak telefon operatörlerine giderek telefonlarınızı 36 aya kadar taksitle alabileceksiniz. Ödemeyi faturanız üzerinden yapacaksınız. Bu sayede kredi kartı kullanımı düşecek; ama telefon taksitlendirmelerinde sıkıntı yaşanmayacak. Kontrat yapılacak olan kişilerde de bir kaç kriter aranıyor. Başka bir kontratının olmaması ve fatura ödemelerinde sıkıntı yaşatmaması gibi.

telefonlar kontratla satılacak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top