3
İnanılmaz bir karşılaştırma ileyine karşınızdayız. Bu karşılaştırma yazımızda, General Mobile Discovery'nin donanımları ile iPhone 5'in donanımlarını karşılaştırıp size detaylı bilgi vermeyi ve hangisinin üstün olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Baştan söylemek gerekir ki zevkler tartışılmaz. Bu nedenle karşılaştırmaya sadece donanım özellikleri açısından bakıyoruz. İşte başlıyoruz;

Neden GM Discovery almalıyım?

Android işletim sistemi: Burda sizin sevkiniz devreye giriyor. Android işletim sistemini tercih ederseniz düşünmeden Discovery'i alabilirsiniz. IOS hoşuma gidiyor diyenler iphone 5'e yönelmeli. Android işletim sisteminin IOS'a olan üstünlüğü, açık kaynak kodlu olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle mağaza uygulama ile dolup taşıyor. Siz bile kendi uygulamanızı yapıp insanların beğenisine sunabiliyorsunuz. IOS ise işi daha çok baskı ile yürütüyor. Geçen günlerde uygulama geliştiricilere gönderilen mailde, uygulamalarının IOS 7'ye derhal entegre edilmesi gerektiği, yoksa uygulamaların mağazadan silineceği söylendi! İlginç bir Apple yaklaşımı...

İşlemci gücü: General Mobile Discovery'nin daha güçlü bir işlemcisi var. basit bir farktan bahsetmiyoruz. İphone 5'in işlemcisinden iki kat daha hızlı bir işlemci işinize yarayacaktır. Uygulama ve oyunları sorunsuz çalıştırabilecek ve multumedyanın doruğuna çıkacaksınız. General Mobile Discovery 4 çekirdekli bir işlemciye sahipken iPhone 5'te 2 çekirdekli bir işelmci mevcut.

Ekran kalitesi: Bir çok kullanıcının en çok önem verdiği nokta cihazın ekranıdır. General Mobile Discovery'nin ekranı bir çok yönden iPhone 5'te üstün görünüyor. General Mobile Discovery'de 4.7” ekrana karşılık iPhone 5'in 4” ekranı var. General Mobile Discovery'nin ekranı 720X1280 çözünürlük sunarken iPhone 5, 640X1136 piksel çözünürlükle kalite bakımından General Mobile Discovery'den geride kalıyor.

Enerji tüketimi: General Mobile Discovery'nin bataraya bakımından daha iyi olduğunu görüyoruz. Kaliteli bir işlemci ve daha kaliteli bir ekrana sahip olmasına rağmen enerji kullanım bakımından iPhone 5'i geride bırakıyor. General Mobile Discovery, 3G açıkken 12 saat konuşma süresi sunuyor. Buna nazaran iPhone 5, 8 saate kadar çıkabiliyor. %40 civarında bir fark var. aynı durum 2G içinde geçerli. 2G'de General Mobile Discovery 14 saate kadar konuşma sunuyor. Bu rakam iPhone 5'inkinden %75 daha fazla.

Fiyat karşılaştırması: İşte can alıcı noktaya geldik. Belkide dikkat etmeniz gereken yer burasıdır. General Mobile Discovery şu sıralar piyasada 600 ile 700 lira arasında iken iPhone 5, 1700 ile 2000 lira arasında. Burda fazla yoruma söze gerek yok.

Diğer üstün yönler: General Mobile Discovery'nin flash desteği mevcut. Çok fazla internet kullanan kişiler için harika bir özellik. Apple iPhone 5'te böyle bir özellik yok. Bununla birlikte General Mobile Discovery'nin micros Sd yuvası varken iPhone 5'te bu yok; fakat iPhone 5'in 64Gb olan hafızasında gerek duyar mısınız bilmiyoruz.

Neden iPhone 5 Almalıyım?

Veri aktarım hızı: iPhone 5'in veri aktarım hızı 100Mbps ile General Mobile Discovery'nin iki katına denk geliyor. General Mobile Discovery'de 42Mbps veri aktarım hızı bulunuyor. Ülkemizde çok farkeder mi? Bilemiyoruz. Ama veri aktarım hızına önem verenler iyi düşünsün.

Fiziksel özellikler: Kalınlıkları neredeyse aynı olan iki telefondan 1mm ince olan General Mobile Discovery. Buna rağmen küçük ekranıyla diğer boyutlar açısından iPhone 5 ön plana çıkıyor. Ekran boyutuna çok fazla önem vermeyenlerin dikkatine...

Depolama Kapasitesi: General Mobile Discovery 16Gb hafızaya sahipken; iPhone 5'in 64Gb hafızası mevcut. Fakat iPhoneların birbirlerinden hafızaları ile ayrıldıklarını ve hafıza arttıkça fiyatında arttığını söylemekte fayda var. yani demek istediğimiz 64Gb olan model en pahalı model. General Mobile Discovery'de hafıza konusunda iyi bir özellik microsd kart yuvası ile 32Gb ilave yapabileceğiniz.

Dayanıklı ekran: General Mobile Discovery'nin ekran kalitesi açısından üstünlüğünü ortaya koymuştuk; ama dayanıklık söz konusu olunca iPhone 5 ön plana çıkıyor. Apple iPhone 5'in camı Corning Gorilla Glass teknolojisine sahipken General Mobile Discovery çizilebilir bir ekrana sahip. Bununla birlikte ekran panel kalitesi açısından iPhone 5'in öne geçtiğini görüyoruz. İphone 5'te IPS LED kullanılırken General Mobile Discovery'de IPS LCD ekran kullanılıyor. Apple iPhone 5'in ekranı daha renkli ve parlak olabilir. Bununla birlikte piksel yoğunluğu bakımından iPhone 5 biraz fark yaratıyor. %4 daha kaliteli bir görüntü elde edebiliyorsunuz.

4G jenerasyonu: iPhone 5'in 4G'ye sahip olduğunu söyleyelim. General Mobile Discovery ise sadece 3G'ye sahip; fakat bu ülkemizde ne kadar fark yaratır o tartışılır. Bunu yazmam gerektiğinden bile emin değildim. Dünyanın bir çok ülkesinde 4G kullanılamıyor. Kullanılan yerlerde stabilite sorunları mevcut. Ülkemizde ne zaman kullanılmaya başlanır bilemiyoruz.


Son olarak bir değerlendirme yapmak şart. Özellikle fiyatına dikkat çekmelisiniz. O fiyatta bir ürünün ülkemizde 1500 liradan daha pahalı bir üründen üstün yönlerinin olabilmesi bile ilgi çekici. Büyük ekranıylada ön plana çıkan General Mobile Discovery, gerçekten iPhone 5 karşısında tercih edilebilir. En az 3 tane General Mobile Discovery'yi bir iPhone 5 fiyatına alabileceğinizi ve bir tane bile alırsanız hiç pişman olmayacağınızı belirelim.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. reklam yazsaydın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı ben yazdım, bana reklam ücretini sen mi verdin de bunun reklam olduğundan bu kadar eminsin? Neyini çekemiyorsunuz anlamadım? GMD alıp çok mutlu yaşayıp cihaz arıza yapınca küfreden insan mantığını anlamak güç. Sıkıntınız nedir?

      Şu saçma yorumu yapacağına katılmadığın yeri yazsaydın. Yazıda yanlış olan şeyi yazsaydın ya. Kusura bakma ama fikrin yok öylesine yorum yapıyorsun. Vay reklammış, vay kaç para alıyormuş. Keşke alsak ya. Varsa senin reklam yapacak bir ürünün ücretini ödersin çok güzel reklam yaparım burda. Onun dışında fazla yorum yapmayın. Fikriniz varsa söyleyin. Yoksa uzak durun.

      Sil
  2. Lan reklam yapıyon bari bilinçli konuş mtk 6589 u a6 çipsetten üstünmüş gibi anlatmışsın Allah akıl fikir versin teknoloji cahili seni

    YanıtlaSil

 
tic
Top