0
GM Discovery’e Alize Kit Kat Rom önerileriyle karşılaşmışsınızdır. Herkes bu romu çok metheder. Ancak pek methedilecek bir tarafı yoktur. Ben bizzat yükleyip test ettim. Ya benim telefonum diğer GMD’lerden farklı, ya da diğer arkadaşların telefonları çok iyi. 

Bu romu övenlerin öncelikle dile getirdikleri konu RAM’i az harcaması. Ancak hiç de öyle değil. Uygulama çok fazla RAM kullanıyor. Orijinal romda optimize yaptığımız zaman % 34’e kadar düşen RAM Alize Kit Kat romda % 55’den aşağı zor düşüyor. Bazen % 45’i de bulabiliyor. Ama aşağı inmiyor. 

Değineceğimiz bir başka konu da Alize Kit Kat rom’un gerçekten Android 4.4 romu olmadığı. Sadece görüntüsü değiştirilmiş bir launcher. İşletim sistemi yine Android 4.2.1. bu nedenle bu romu hiç tavsiye etmiyorum. 

Alize Kit Kat Rom Hakkında

Bu rom çok fazla kasıyor. Bu nedenle de tavsiye etmiyorum. Sanırsınız ki tek çekirdekli Android cihaz kullanıyoruz. Aldığımız cihaz S3 ayarı bir cihaz. Yüksek donanımlı bir cihaz kasma yapmamalı. Zaten orijinal romda hiçbir kasma yoktu. Gayet stabil çalışıyordu. Bu romu övenlerin de sözlerinin gerçek olmadığını anladık. 

Mesajlaşma uygulaması da yok. En sinir bozucu olaylardan bir tanesi bu. Mesajlaşma uygulaması yok. mesajlaşmak için Google’ın Hangouts uygulamasını kullanmak zorundayız. Bu durum hoşuma pek gitmedi. Eminim sizin hoşunuza da gitmemiştir. Mesajlaşmak için neden başka uygulamalar kullanmak zorunda kalalım ki. 

Rootlu ve romlu cihazlarda istediğimiz uygulamaları kaldırmamıza izin vardı. Yani olması gerekir. Zaten rom atmamızın en önemli nedenlerinden bir tanesi de budur. Ancak bu cihazda hiçbir uygulamayı kaldıramıyorum. Hatta orijinal romda daha çok uygulama devre dışı bırakılıyordu. Ancak bunda orijinal romda devre dışı bırakıp kaldırdıklarımı bile kaldıramıyorum. 

Bu romu tavsiye etmiyorum. Video da çektim. Romun görünümünü oradan görebilirsiniz. Ram’in düşmediğini de görebilirsiniz. Sistemin 4.2.1 olduğunu da görüntüledim. Bence bu rom yüklemeye değmez, ancak son karar sizin. Romu yüklemek isterseniz buradan faydalanabilirsiniz. Ayrıca telefona en kolay yoldan nasıl root atacağınızı öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top