0
Son zamanlarda piyasada Facebook'un çok fazla haberi çıkmaya başladı. Kimi üyelerini kaybediyor derken kimi ziyaretçi sayısı bakımından diğer sitelerden iyi durumda olduğuna işaret ediyor. Kim ne derse desin, Facebook sosyal medya ağları arasında dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi oluyor. Konuyla ilgili bir araştırma ocak ayı için yapılmış.Global Web Index'in araştırma sonuçları aşağıda...

En çok ziyaret edilen sosyal ağlar

Ocak ayında en çok ziyaretçi alan ilk beş site şu şekilde; Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Google + ... Hazırlanan raporda Facebook'un aktif ziyaretçilerinin diğerlerini katladığı görülüyor. Günde bir kezden fazla Facebook'a giren kişi oranı %56'yı buluyor. Fakat üzülerek belirtmemiz gerekir ki, sitede kalma süreleri verilmediği sürece bu rakamların çok bir değeri yok. Zira Pinterest listede yer almıyor; ama aylık olarak baktığınızda sitenin bir kişi tarafından kullanım süresi Twitter'ı katlıyor. Yani giren kişi daha çok zaman harcıyor.

Facebook iyi durumda

Gençler Facebook'u terk etselerde Facebook'un orta yaş kullanıcıları hızla artmaya devam ediyor. Facebook'un nüfus artış hızında önemli bir düşüş yaşansada kullanım oranlarının, aktif ziyaretçi sayısının gerçekten iyi olduğunu söylemekte fayda var.

ocak ayı sosyal medya kullanım oranları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top